Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Νέες θέσεις εργασίας από την Nokia

Δηλώσεις από τους υπουργούς Εργασίας και Ανάπτυξης

3B32577CA1CB7212AE4CAB858E326684

Στα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα βρέθηκαν οι υπουργοί Εργασίας και Ανάπτυξης, Γιάννης  Βρούτσης και Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι η απόφαση της Nokia Solutions and Networks «να επενδύσει στους νέους της χώρας μας, στελεχώνοντας το πρότυπο ερευνητικό κέντρο της με νέους επιστήμονες, αποτελεί μια κίνηση υψηλού οικονομικού και κοινωνικού συμβολισμού».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η εν λόγω ενέργεια στέλνει μηνύματα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να σκεφτεί και να πράξει με μεγαλύτερη διορατικότητα και να απεγκλωβιστεί από την αδιέξοδη λογική της καθημερινής και ευκαιριακής διαχείρισης, «επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας. Επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της. Επενδύοντας στους νέους της».

Στα εγκαίνια ήταν παρών και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος δήλωσε ότι το σχέδιο μεταφέρει σημαντική τεχνογνωσία, δημιουργώντας σε πρώτη φάση 150 επιπλέον θέσεις εργασίας για τους έλληνες μηχανικούς. Ο υπουργός χαρακτήρισε την επένδυση τριπλά σημαντική, καθώς γίνεται μέσα στην κρίση, αφορά σε έναν τομέα τεχνολογικής αιχμής, και εκτελείται από μια μεγάλη εταιρεία σε διεθνές επίπεδο.

Η υπεύθυνη Τύπου της εταιρείας, Βικτόρια Μέιν, ανέφερε ότι η NSN θεωρεί ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για επενδύσεις και ο πρέσβης της Φινλανδίας, Πέκα Λίντου, δήλωσε ότι έχει γίνει σημαντική δουλειά από την ελληνική κυβέρνηση για τη βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας και των επενδύσεων.

Το κέντρο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Nokia Solutions & Networks, στο 14ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By