Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέες ρυθμίσεις για τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας το Φεβρουάριο του 2012

Αλλαγές και για το πρόγραμμα κινητικότητας των υπαλλήλων του Δημοσίου 

vouli_nomos6564

Παρατείνεται για 20 εργάσιμες ημέρες (έληγε στις 2/4/14) η προθεσμία μέσα στην οποία οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι, στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μετάταξης στο φορέα προτίμησης, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ίδια τροπολογία ορίζεται ότι το ποσό που έχει διατεθεί για την χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κατά το χρονικό διάστημα 1/1/13 έως 31/3/13 αποδίδεται εκτός από τους δήμους και σε όλους τους φορείς που υλοποιούν το πρόγραμμα μέσω των οικείων ΟΤΑ.

Στην τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης τροποποιούνται –συμπληρώνονται οι διατάξεις του νόμου του 2012 για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας από τα γεγονότα της 12/2/12. Ειδικότερα, προσδιορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της αποζημίωσης για τα ακίνητα που έχουν υποστεί καταστροφές πάνω από 15.000 ευρώ. Εάν τα ακίνητα έχουν υποστεί ολική καταστροφή η αποζημίωση υπολογίζεται με βάση ενιαία τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο (υπόγειο 250 Ε/τ.μ, ισόγειο-πατάρια-όροφοι 970 Ε/τ.μ. και κοινόχρηστοι χώροι 380 Ε/τ.μ.) Όσα ακίνητα είναι διατηρητέα ή έχουν χαρακτηριστεί μνημεία, η αποζημίωση υπολογίζεται με προσαύξηση 50%. Εάν οι ιδιοκτήτες τους έχουν λάβει αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρία, η αποζημίωση μειώνεται ισόποσα. Για να λάβει ο ιδιοκτήτης την αποζημίωση πρέπει να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τέλος, παρατείνονται μέχρι 12 χρόνια από την λήξη τους, οι μισθώσεις ακινήτων που στεγάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις με εκμισθωτή το δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ ή φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, εφόσον δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μισθωμάτων ή άλλες οφειλές προς τον οικείο φορέα. Το ίδιο ισχύει και για τις μισθώσεις των παραπάνω ακινήτων που έχουν λήξει και των οποίων το μίσθιο δεν έχει αποδοθεί.

By