Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νέες συλλήψεις στο σκάνδαλο των εξοπλισμών

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση των υποβρυχίων και των εξοπλιστικών προγραμμάτων με τη σύλληψη δύο ατόμων κλειδιά

ypovryxia600_231113

Πρόκειται για τον Ιωάννη Μπέλτσιο, που θεωρείται ύποπτος για τη διακίνηση μίζας εκατομμυρίων, και το Σωτήρη Εμμανουήλ, πρώην πρόεδρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Εντάλματα σύλληψης σε βάρος δύο προσώπων που θεωρούνται «κλειδιά» στην υπόθεση των υποβρυχίων και των εξοπλιστικών προγραμμάτων εκδόθηκαν το πρωί της Δευτέρας. Συγκεκριμένα, η αστυνομία συνέλαβε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο των ναυπηγείων, Σωτήρη Εμμανουήλ, ο οποίος εντοπίστηκε στο σπίτι του.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε και στη σύλληψη του Ιωάννη Μπέλτσιου, στέλεχος των ναυπηγείων, που θεωρείται ύποπτος για τη διακίνηση μίζας εκατομμυρίων.

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σ. Εμμανουήλ, κατηγορείται ότι πήρε «μίζα» 40 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση της σύμβασης των υποβρυχίων.

Ο Γιάννης Μπλέτσιος, από την πλευρά του, κατηγορείται ότι πήρε 3 εκατο. ευρώ από την γερμανική εταιρεία Ferrostaal AG, η οποία ανέλαβε την κατασκευή 4 υποβρυχίων στην Ελλάδα στο πλαίσιο της σύμβασης 012Β/00. Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δόθηκαν από τον κ. Μπέλτσιο στον τότε υπουργό, Ακη Τσοχατζόπουλο.

Τα εντάλματα των ανακριτών Μαλλή και Σταυρόπουλου αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By