Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η κόντρα Γεωργιάδη- ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες τιμές φαρμάκων

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε ως «τραγέλαφο» το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής»

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που τηρεί στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας που μειώνει τις τιμές σε περισσότερα από 6000 φάρμακα, εξαπέλυσαν στη Βουλή τόσο ο Αδ. Γεωργιάδης  όσο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Ο υπουργός Υγείας με αφορμή και το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» που τον κατηγορεί για εξυπηρέτηση συμφερόντων πολυεθνικών εταιριών –«πολιτική τιμών υπέρ των πολυεθνικών προωθεί ο Γεωργιάδης», έκανε λόγο για «τραγέλαφο», ενώ προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω συνέδεσε την επίθεση που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένες διαφημίσεις πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». «Φαντάζομαι ότι αυτές οι διαφημίσεις είναι εντελώς συμπτωματικές», ήταν το καρφί του Αδ. Γεωργιάδη.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πίσω από την αξιωματική αντιπολίτευση κρύβονται συμφέροντα και φαρμακευτικές εταιρίες», επεσήμανε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να θέσει προ των ευθυνών του τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Βουλή θα ψηφίσει την τροπολογία. «Υπάρχει και δελτίο τύπου των εταιριών που εκπροσωπούν τις πολυεθνικές που καταδικάζουν το υπουργείο», επεσήμανε με νόημα.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι με την τροπολογία που θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία την ερχόμενη Τετάρτη μειώνεται η τιμή σε 6.000 φάρμακα. «Από αυτά περισσότερα από 3.000 είναι φάρμακα πολυεθνικών οι οποίες με βρίζουν προσωπικά, υπό αυτά τα δεδομένα είναι τραγέλαφος το πρωτοσέλιδο της «Αυγής», ανέφερε.

avgi

Σε ότι αφορά πάντως, την ουσία της επίκαιρης ερώτησης του Οδ. Κωνσταντινόπουλου για το Κέντρο Υγείας Τροπαίων, ο Αδ. Γεωργιάδης  διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένα Κέντρο Υγείας σε κανένα μέρος της επικράτειας, καθώς στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι η δημιουργία δομής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καθολικού χαρακτήρα με ελεύθερη πρόσβαση. Στο Κέντρο Υγείας  Τροπαίων πάντως, υπάρχουν τρεις κενές θέσεις και παρά το γεγονός ότι έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις οι γιατροί δεν προσέρχονται. «Θα ήταν καταστροφικό να κλείσει το Κέντρο Υγείας», επεσήμανε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By