Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νέοι μύδροι Πολύδωρα κατά Στουρνάρα

Ξαναχτύπησε ο πρώην υπουργός της ΝΔ για το φόρο ακινήτων

Polydoras big«Αρπακτική» διάθεση και αναφορές παντελώς ανακριβείς έως συκοφαντικές για τη μεσαία τάξη καταλογίζει στον υπουργό Οικονομικών ο Β. Πολύδωρας με αφορμή όσα είπε στην ομιλία του την Κυριακή στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ για τον φόρο ακίνητης περιουσίας.

«Η τοποθέτησή του κρύβει και μια ιδεολογική στάση λενινιστικού τύπου που ισοδυναμεί με τιμωρία των δύσμοιρων «νοικοκυραίων», των «μερμηγκιών» κατ’ αντίθεση προς τους «τέττιγγες της διασκέδασης, της σπατάλης και κραιπάλης», ενώ ενυπάρχει και μια ανήθικη σκέψη, εντελώς συκοφαντική για τη μεσαία τάξη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Σε αυτή καλεί τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή σε ποιες χώρες της ΕΕ επιβάλλεται φόρος ακίνητης περιουσίας με μόνο κριτήριο την απλή κυριότητα (και όχι την εκμετάλλευσή της), τι ποσά προβλέπει να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών με τον νέο νόμο -και με βάση ποια μελέτη- και γιατί υπάρχει «προκλητική βραδύτητα» στην είσπραξη εσόδων από πηγές όπως η λίστα Λαγκάρντ, οι λίστες εξαγωγέων συναλλάγματος και οι υπεράκτιες εταιρείες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By