Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νέος ισχυρός σεισμός στη Χιλή

Η δόνηση ήταν η ισχυρότερη της μετασεισμικής ακολουθίας μετά τον σεισμό μεγέθους 8,2 βαθμών που έπληξε την ίδια περιοχή την Τρίτη προκαλώντας τον θάνατο έξι ανθρώπων

chile-seismos

Νέα πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση 7,8 βαθμών έπληξε την περιοχή της βόρειας Χιλής σύμφωνα με το γεωφυσικό ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS). Οι αρχές της χώρας διέταξαν την προληπτική εκκένωση των παράκτιων περιοχών αμέσως μετά την εκδήλωση του νέου μεγάλου μετασεισμού. Η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων της Χιλής ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημίες μετά τον νέο σεισμό, που έπληξε το βόρειο τμήμα της χώρας και προκάλεσε την έκδοση προειδοποιήσεων για τσουνάμι και την εκκένωση παράκτιων περιοχών στη Χιλή και το γειτονικό Περού.

Η δόνηση ήταν η ισχυρότερη της μετασεισμικής ακολουθίας μετά τον σεισμό μεγέθους 8,2 βαθμών που έπληξε την ίδια περιοχή την Τρίτη προκαλώντας τον θάνατο έξι ανθρώπων.

Τα πρώτα παλιρροϊκά κύματα έφθασαν στις ακτές της Χιλής μετά τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που έπληξε την πόλη Ικίκε, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Χιλής και ήταν ύψους 0,7 του μέτρου, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού. Κατά συνέπεια, ήρθη ο συναγερμός για τσουνάμι στη Χιλή και το Περού.

By