Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέος Μεταναστευτικός Κώδικας

Απλοποιούνται οι διαδικασίες για τη χορήγηση αδειών διαμονής

diabatirio613

Απλοποίηση των διαδικασιών για τη χορήγηση αδειών διαμονής, με μείωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών κατά 20, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο Νέος Μεταναστευτικός Κώδικας που παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος ανέφερε ότι με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία θα δίνεται άδεια παραμονής στα παιδιά των νόμιμων μεταναστών επί μακρόν διαμενόντων.

Όταν αυτά φθάνουν στην ηλικία των 18, θα μπορούν να καταθέτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία για τη χορήγηση ιθαγένειας.
Επίσης, με τη χορήγηση άδειας επί μακρόν διαμονής, οι νόμιμοι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν και σε άλλα κράτη της Ε.Ε.
«Για πρώτη φορά η Ελλάδα αποκτά Μεταναστευτικό Κώδικα. Αντιμετωπίζουμε τα θέματα των μεταναστών δεύτερης γενιάς, στους οποίους παρέχουμε τα δικαιώματα των επί μακρών διαμένοντων στην Ελλάδα», είπε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Πηγή: Ναυτεμπορική

(Visited 1 times, 1 visits today)
By