Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Θεόδωρος Καρυπίδης

Τον κ. Καρυπίδη είχε αρχικά ανακοινώσει ότι στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που στη συνέχεια απέσυρε τη στήριξή του, ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις και συμπεριφορές του υποψηφίου

ekloges800_250514i

Αλλάζει το αυτοδιοικητικό τοπίο στη Δυτική Μακεδονία καθώς νέος Περιφερειάρχης εξελέγη ο Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος, με βάση τα αποτελέσματα στο 96.46% της ενσωμάτωσης, κερδίζει με ποσοστό 58,93% έναντι 41,07% του απερχόμενου Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή. Τον κ. Καρυπίδη είχε αρχικά ανακοινώσει ότι στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που στη συνέχεια απέσυρε τη στήριξή του, ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις και συμπεριφορές του υποψηφίου.

Στο μεταξύ, δήμαρχο αλλάζουν τρεις στους τέσσερις δήμους, πρωτεύουσες νομών στη Δυτική Μακεδονία. Νέο δήμαρχο αποκτά η Κοζάνη, καθώς με ποσοστό ενσωμάτωσης 88%, ο Ελευθέριος Ιωαννίδης συγκεντρώνει ποσοστό 57,43% υπερισχύοντας του μέχρι τώρα δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα, που συγκέντρωσε 42,57%. Στην Καστοριά, στο 100% των ψήφων, ο Ανέστης Αγγελής συγκεντρώνει 60,33% υπερισχύοντας του απερχόμενου δημάρχου Μανώλη Χατζησυμεωνίδη, ο οποίος συγκεντρώνει 39,67%.

Το σκηνικό παραμένει το ίδιο μόνο στη Φλώρινα, όπου στο σύνολο της ενσωμάτωσης των ψήφων, ο απερχόμενος δήμαρχος Ιωάννης Βοσκόπουλος συγκέντρωσε ποσοστό 50,42% έναντι 49,58% του Ευστάθιου Κωνσταντινίδη. Υπενθυμίζεται ότι δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών απέκτησαν τα Γρεβενά, όπου εξελέγη ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης (με τον Γιώργο Δακή).

By