Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Νέος σταθμός μετρό

Μέσα στις επόμενες μέρες θα παραδοθεί ο σταθμός της Αγίας Μαρίνας

Εγκαίνια νέος  Σταθμός  Μετρό  Περιστέρι  Υπουργός Μεταφορών  Κωστής  Χατζηδάκης

Μετά από δύο μήνες καθυστέρησης λόγω προβλημάτων στις εργασίες εγκατάστασης του συστήματος σηματοδότησης της Siemens, ο νέος σταθμός μετρό στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας είναι έτοιμος να υποδεχτεί το επιβατικό κοινό.

Ο νέος σταθμός βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού, στο ύψος του Δημαρχείου Αιγάλεω. Η ονομασία του κατά τη διάρκεια κατασκευής ήταν Χαϊδάρι, αλλά στη συνέχεια άλλαξε σε Αγία Μαρίνα (από την ονομασία της περιοχής), καθώς βρίσκεται για λίγα μόλις μέτρα εντός των ορίων του δήμου Αγίας Βαρβάρας, με μία έξοδο του σταθμού να βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Αιγάλεω. Αναμένεται να είναι ο τερματικός σταθμός της γραμμής 3 μέχρι το 2017, οπότε και προβλέπεται να ολοκληρωθεί η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά.

H 1.5 χλμ μήκους επέκταση προς την Αγία Μαρίνα είχε ολοκληρωθεί από το 2011, αλλά η παράδοσή της καθυστέρησε λόγω του σκανδάλου στο οποίο ενεπλάκη η SIEMENS, η εταιρία στην οποία έχει ανατεθεί η προμήθεια του συστήματος σηματοδότησης των γραμμών 2 και 3 του Μετρό.

Με τη λειτουργία του σταθμού αναμένεται να επέλθουν αλλαγές στα δρομολόγια 100 τουλάχιστον λεωφορειακών γραμμών. Όλες οι αλλαγές θα ισχύσουν από την ημέρα έναρξης λειτουργίας.

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By