Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νέος συναγερμός στον Λευκό Οίκο: Δεύτερη απόπειρα εισβολής σε μια μέρα (βίντεο)

Ανησυχία για εκρηκτικό μηχανισμό μετά την άρνηση άντρα να αποχωρήσει από την είσοδο του Μεγάρου με το όχημα του

lefkos oikos

Χωλαίνει επικίνδυνα η ασφάλεια του Λευκού Οίκου καθώς μετά την χθεσινή εισβολή το προεδρικό μέγαρο αντιμετώπισε δεύτερη απειλή.

Έπειτα από την εισβολή ενός άνδρα, που κατάφερε να πηδήξει το φράχτη και να φτάσει στο κτίριο πριν τον σταματήσουν, ένα ακόμη περιστατικό ανησύχησε τους ανθρώπους που φρουρούν αυτό που- θεωρητικά τουλάχιστον- είναι ένα από τα πιο ασφαλή κτίρια στον πλανήτη. Αυτή τη φορά, ένας δεύτερος άνδρας οδήγησε ως την πύλη του Λευκού Οίκου και αρνούνταν να φύγει, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν αμέσως τεχνικοί εξουδετέρωσης εκρηκτικών με πλήρη εξοπλισμού, προκειμένου να κάνουν έρευνα στο όχημα, ενώ οι πράκτορες έκλειναν τους γύρω δρόμους.

Οι πληροφορίες δεν θέλουν τα δύο περιστατικά να συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο, όμως η μικρή χρονική διάρκεια μεταξύ των δύο «επιθέσεων» προκαλεί έντονο προβληματισμό στους άντρες των μυστικών υπηρεσιών.

Όπως προέκυψε, ο εισβολέας της Παρασκευής- ο οποίος έφτασε τρέχοντας ως το κτίριο με αποτέλεσμα να εκκενωθεί μία πτέρυγα- είχε πάνω του μαχαίρι. Ευτυχώς ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα και οι δύο κόρες τους είχαν φύγει για την εξοχική τους κατοικία.

Μετά την δεύτερη επίθες, η διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών, Τζούλια Πίρσον, διέταξε ενίσχυση των περιπολιών. Σε εξέλιξη βρίσκεται και έρευνα για τον πρώτο εισβολέα που κατάφερε να φτάσει πολύ κοντά στις πόρτες του μεγάρου.  Φυσικό επόμενο όλων ήταν η αύξηση της φύλαξης στον φράχτη στην Λεωφόρο Πενσιλβάνιας.

By