Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέο «αντάρτικο» για το γάλα

Πρόβλημα δημιουργεί στην κυβέρνηση η επερχόμενη συζήτηση στη Βουλή για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος

moraitis600_200314
Μετά τον Μιχάλη Κασσή και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο, ένας ακόμη κυβερνητικός βουλευτής, ο Θάνος Μωραΐτης του ΠΑΣΟΚ, έσπευσε να κατακρίνει την πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος.

Προεξοφλώντας την αντίθεσή του στη σχετική συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε μια ιδιαίτερα σκληρή και μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για «εικονική διαπραγμάτευση» με την τρόικα στο θέμα του γάλακτος και κάνει λόγο για «προαποφασισμένο» αποτέλεσμα.

Καταγγέλλει δε την ύπαρξη τρόικας «εσωτερικού και εξωτερικού» και καλεί την κυβέρνηση να μη κάνει το «μέγα πολιτικό και κοινοβουλευτικό ολίσθημα» όπως λέει, να φέρει το θέμα σε νομοσχέδιο με ένα άρθρο «εκβιάζοντας» τους βουλευτές.

«Δυστυχώς φαίνεται, πως κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η οικονομία κατέρρευσε το 2009 γιατί είχε υπονομευτεί και γκρεμιστεί η παραγωγική βάση της. Σήμερα, αμετανόητοι, επιχειρούν να εξυπηρετήσουν για μια ακόμη φορά νεοφιλελεύθερες εμμονές αλλά και γιγαντώδεις διευθετήσεις συμφερόντων στην αγορά» αναφέρει ο κ. Μωραΐτης.

gala634_111113

«Η διαπραγμάτευση που έγινε για την έκθεση του ΟΟΣΑ ήταν εικονική αφού ειδικά για το θέμα του γάλακτος το αποτέλεσμά της ήταν προαποφασισμένο» προσθέτει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνει:

«Σε συνεννόηση με Τρόικες («εσωτερικού και εξωτερικού») εμφάνισαν την υλοποίηση μιας έκθεσης γνωμοδοτικού χαρακτήρα ως προαπαιτούμενη για την εκταμίευση της δόσης. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες».

«Ελπίζω ότι η κυβέρνηση δεν θα προβεί στο μέγα πολίτικο και κοινοβουλευτικό ολίσθημα να φέρει ξανά νομοσχέδιο σε ένα άρθρο, εκβιάζοντας του βουλευτές» καταλήγει.

By