Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βουλευτές ΝΔ προς Σουρνάρα: «Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες»

 Νέο «γαλάζιο βουλευτικό μπλόκο» στον Στουρνάρα – Επιστολή πέντε βουλευτών της ΝΔ στον υπουργό Οικονομικών για τη φορολόγηση της αγροτικής γης

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Την κατηγορηματική τους αντίθεση με τη φορολόγηση της αγροτικής παραγωγικής γης, εκφράζουν με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα πέντε βουλευτές της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι πουθενά στον κόσμο δεν φορολογείται η κατοχή και χρήση αγροτικής γης, παρά μόνο το εισόδημα που προέρχεται από την εκμετάλλευσή της.

Οι βουλευτές της ΝΔ Γ. Καρασμάνης, Γ. Κωνσταντόπουλος, Κ. Τσιάρας, Θ. Λεονταρίδης και Αλ. Κοντός που υπογράφουν την επιστολή κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι πολλά άρθρα του νομοσχεδίου ενδεχομένως να κριθούν αντισυνταγματικά και προτείνουν στην κυβέρνηση, σε περίπτωση που εμμείνει για εισπρακτικούς λόγους στην επιβολή ενιαίου φόρου ακινήτων στις αγροτικές εκτάσεις, αυτός να είναι «συμβολικός».

Κι αυτό, μόνο και μόνο για να μην υπάρξουν ενστάσεις, ότι οι αγρότες δεν συμβάλλουν στα φορολογικά βάρη. Σημειώνουν μάλιστα, πως το μέτρο μπορεί να έχει διαρθρωτικό χαρακτήρα, δηλαδή να συνδυαστεί με μειώσεις ή και κατάργηση της φορολογίας στις μεταβιβάσεις αγροτικής γης σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ώστε να μεγιστοποιηθεί ο κλήρος και να μειωθεί ο αριθμός των ακαλλιέργητων, χέρσων και σχολαζουσών εκτάσεων.

Αντικρούουν το επιχείρημα πως εάν δεν φορολογηθεί η αγροτική γη, πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα, λέγοντας πως ήδη υπάρχουν εφαρμόζονται και πρόκειται να εφαρμοστούν ισοδύναμα μέτρα για τον αγροτικό πληθυσμό.
«Η επιβολή μέτρων για εισπρακτικούς και μόνο σκοπούς, θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον αγροτικό πληθυσμό και πληθώρα προβλημάτων στην εν γένει λειτουργία της πρωτογενούς παραγωγής», καταλήγουν και προσθέτουν: «Σπέρνοντας ανέμους, μόνο θύελλες θερίζεις».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By