Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέο δ.σ. στην Κύπρου με πρόεδρο τον Κρίστη Χασάπη

Αντιπρόεδρος ο Ρώσος, Βλαντιμίρ Στραλκόφσκι – ακόμα έξι μέλη είναι Ρώσοι

TRAPEZAKYPROUΠρόεδρος του νέου ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου εξελέγη ο Κρίστης Χασάπης, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, και αντιπρόεδρος ο Ρώσος, Βλαντιμίρ Στραλκόφσκι, πρώην επικεφαλής του κολοσσού μεταλλουργίας, Νόριλσκ και, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Moscow Times, πρώην συνάδελφος του προέδρου Πούτιν στην KGB.

Το συμβούλιο θα είναι δεκαοκταμελές. Χθες εξελέγησαν δεκαέξι μέλη, έξι από τα οποία είναι Ρώσοι, ενώ θα προστεθούν από το Δ.Σ άλλα δύο εκτελεστικά μέλη.

Η εκλογή των διοικητικών συμβούλων τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία συνεχίζει την εξέταση των βιογραφικών τους για να διαπιστωθεί κατά πόσον πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας που προβλέπονται από τις οδηγίες για τη σύνθεση διοικητικών συμβουλίων.

Ικανοποίηση για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου εξέφρασε η κυπριακή κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι πρόκειται για σημαντικότατο βήμα, που αποδεικνύει ότι έχει ξεπεραστεί η περίοδος των φοβερών κινδύνων για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By