Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέο επεισόδιο στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας

Πύρα των φιλορώσων αυτονομιστών κατά του Ουκρανικού στρατού

TH27-UKRAINE_1915660f

Οι συνοριοφύλακες στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, οι οποίοι βρέθηκαν στο στόχαστρο επιθέσεων αυτονομιστών, ανακοίνωσαν σήμερα ότι εγκατέλειψαν 3 φυλάκια στη μεθόριο με τη Ρωσία, ζητώντας το μερικό τους κλείσιμο, ενώ αξίωσαν την αποστολή ενισχύσεων από το στρατό.

Τα συνοριακά φυλάκια Τσερβονοπαρτιζάνκς, Ντολτζάνσκι και Τσερνόβα Μογκίλα, που βρίσκονται στην επαρχία Λουχάνσκ, δέχθηκαν επιθέσεις από φιλορώσους αυτονομιστές τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, ανέφεραν οι συνοριοφύλακες σε μια ανακοίνωση.

«Μετά την ανταλλαγή πυρών, δεδομένων των απειλών (που υφίστανται) εναντίον της ζωής των ανθρώπων που διασχίζουν τα σύνορα, οι πολίτες και οι συνοριοφύλακες απομακρύνθηκαν από αυτά τα περάσματα. Τα περάσματα αυτά έκλεισαν προσωρινά, για αυτόν ακριβώς το λόγο η Ρωσία ενημερώθηκε επίσημα» διευκρίνισαν οι ίδιοι.

Οι συνοριοφύλακες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των αυτονομιστών που έχουν ανακηρύξει μια «Λαϊκή Δημοκρατία» στην περιοχή του Λουχάνσκ όπως και σε αυτή του Ντονέτσκ. Χρειάστηκε μάλιστα να απομακρυνθούν την περιφερειακή τους έδρα στο Λουχάνσκ αφότου τους επιτέθηκαν βαριά οπλισμένοι αντάρτες τη Δευτέρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By