Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Νέο θερμό επεισόδιο στην ανατολική Ουκρανία

Χωρίς αναφορές για ανθρώπινες απώλειες, σημειώνουν φιλοδυτικά και ρωσικά media

ukraine_synora600

Ακόμα ένας επεισόδιο βίας στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν και υπήρξε έκρηξη αυτοσχέδιασου μηχανισμού, κοντά σε σημείο ελέγχου που έχουν στήσει αυτονομιστές κοντά στο λιμάνι της Οδησσού.

«Η έκρηξη σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα)» δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας στο Reuters.

To Interfax επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες μεταδίδει ότι τη βόμβα πέταξαν επιβάτες διερχόμενου αυτοκινήτου, πληροφορία που, πάντως, δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Και τα δύο μέσα αναφέρουν ότι δεν υπάρχον αναφορές για απώλειες ζώων μετά από την επίθεση, τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής πως η Μόσχα επιθυμεί μια «συγχρονισμένη αποκλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή».

Παράλληλα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατήγγειλε την επιχείρηση των υπηρεσιών ασφαλείας του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία ως «αιματηρό έγκλημα» και δήλωσε ότι η προσωρινή κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη επειδή οργάνωσε ένα πόλεμο εναντίον των πολιτών της.  «Αυτοί (οι αρχές του Κιέβου) διεξάγουν έναν πόλεμο εναντίον των δικών τους ανθρώπων. Πρόκειται για ένα αιματηρό έγκλημα και εκείνοι που ώθησαν το στρατό να κάνει αυτό, θα πληρώσουν, είμαι βέβαιος, και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», είπε στη διάρκεια της συνάντησης αυτής.

By