Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Νέο ιστορικό ρεκόρ για την ανεργία στη Γαλλία

 10.200 πολίτες έμειναν χωρίς δουλειά μέσα σε ένα μήνα

130606121239-french-unemployment-620xa

Στα 3,3 εκατ. ανέρχεται ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Για το Δεκέμβριο του 2013, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 10.200, φτάνοντας σε νέο αρνητικό ρεκόρ για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και κατά 5,7% σε ετήσια βάση, κατά τα ίδια στοιχεία.

Ο Ολάντ δεν έχει καταφέρει να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα και  να δώσει ώθηση στην οικονομία της χώρας του, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, παρά την υπόσχεση που κατά καιρούς έχει δώσει ότι ανεργία θα άρχιζε να μειώνεται στα τέλη της περασμένης χρονιάς.

Αναγνωρίζοντας ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα ώστε οι επιχειρήσεις να αρχίσουν να προσλαμβάνουν εργαζόμενους, ο Ολάντ ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα μια πολιτική πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις, κάνοντας λόγο περί μείωσης του φορολογικού συντελεστή και για φοροαπαλλαγές έναντι δεσμεύσεων για προσλήψεις.

Με την ανεργία να έχει φτάσει σχεδόν το 11% τα ποσοστά της δημοτικότητάς του Ολάντ είναι και αυτά σε ιστορικό χαμηλό, με τις επιδόσεις του να θεωρούνται οι χειρότερες από αυτές κάθε άλλου προέδρου στη σύγχρονη γαλλική Ιστορία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By