Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νέο μήνυμα Βενιζέλου για «σταθερότητα στην Ουκρανία»

Χρειαζόμαστε το διάλογο για να βρούμε μια λύση, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών 

venizelos800-532_080314

Βάση της ευρωπαϊκής πολιτικής είναι ο σεβασμός της διεθνούς έννομης τάξης, αλλά και η ανάγκη για σταθερότητα και ειρήνη. Είναι ιστορική η αποστολή μας να προστατεύσουμε τη σταθερότητα και τη συνύπαρξη στην ευρωπαϊκή μας ήπειρο- και η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ για την εφαρμογή ορισμένων κυρώσεων αποτελεί ένα πολύ καθαρό μήνυμα της αποφασιστικότητάς μας».

Αυτά επισήμανε αναφορικά με το ζήτημα της Ουκρανίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός ανέφερε ταυτόχρονα πως «κρατούμε πάντα ανοικτά τα διάφορα κανάλια του πολιτικού και διπλωματικού διαλόγου, γιατί χρειαζόμαστε αυτό τον διάλογο, προκειμένου να επιτευχθεί μια τελική, αποδεκτή λύση».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στα θέματα που θα απασχολήσουν το σημερινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ενόψει της προετοιμασίας της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Ευ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας ως μέσο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και για την ανάπτυξη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By