Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέο μνημόνιο προβλέπει ο Πάνος Καμμένος

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκτιμά ότι θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για την ελληνική οικονομία.

KammenosΤην εκτίμηση ότι θα ληφθούν νέα μέτρα και η χώρα μας θα αναγκαστεί να υπογράψει νέα δανειακή σύμβαση, η οποία «θα αφορά και κούρεμα καταθέσεων» εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM υποστήριξε ότι το θέμα της ΕΡΤ προέκυψε τεχνητά και «επιλέχθηκε να γίνει από τη μεριά του κ. Σαμαρά την ώρα της αποτυχίας των αποκρατικοποιήσεων της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ και από ότι φαίνεται και του ΟΠΑΠ».

Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ σημείωσε ότι «το κενό το οποίο έχει δημιουργηθεί από την «τρύπα» των εσόδων είναι 4,6 δισεκατομμύρια».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι πολιτικοί αρχηγοί συζητούν το θέμα της νέας δανειακής σύμβασης χωρίς να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό. «Το νέο μνημόνιο, η τέταρτη δανειακή σύμβαση θα αφορά και το “κούρεμα” των καταθέσεων, διότι, αυτό το θέμα θα προκύψει λόγω του ότι η πραγματική “τρύπα” που υπάρχει είναι 50 δισ. ευρώ».

«Έχουμε στην Ευρώπη, δε, την απόφαση του Ecofin πριν λίγες μέρες για το θέμα της εγγύησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ και την ίδια στιγμή το ΤΕΚΕ, δηλαδή το ταμείο που έχει αναλάβει την εγγύηση των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ και ενώ σε απάντηση στη Βουλή που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών ότι πρόκειται για 104,7 δισ. καταθέσεις η δυνατότητα του ΤΕΚΕ είναι περίπου στα 4 δισ. ευρώ» κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By