Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άκαρπη η συνάντηση Στουρνάρα με την τρόικα

Σύμφωνα με πληροφορίες παραμένουν ανοικτά αρκετά ζητήματα. Νέες διαβουλεύσεις μέσα στην εβδομάδα.

 © FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Άκαρπη ήταν η συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της τρόικας και του Γιάννη Στουρνάρα, καθώς δεν ελήφθη καμία απόφαση για τα «καυτά» ζητήματα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλά ανοικτά ζητήματα ακόμα, ενώ θα υπάρξουν και νέες συναντήσεις εντός της εβδομάδας τόσο με το οικονομικό επιτελείο όσο και με τον Αντώνη Σαμαρά.

Η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη και η πορεία των αποκρατικοποιήσεων ήταν τα κύρια θέματα στη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας  με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Σε ρύθμιση οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία – που θα αντιμετωπίζει διαφορετικά όσους έχουν ακίνητη ή κινητή περιουσία από όσους βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία -φαίνεται ότι γίνονται προσπάθειες να συγκλίνουν κυβέρνηση και τρόικα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αν ο οφειλέτης έχει καταθέσεις ή κάποιο ακίνητο , θα καλείται να αποπληρώσει σε 18 μηνιαίες δόσεις αν τα χρέη του είναι έως 100.000 ευρώ, σε 24 για  χρέη 100.001- 500.000 ευρώ και 36 δόσεις για οφειλές άνω των 500.001 ευρώ. Αν δεν μπει στη ρύθμιση θα ακολουθούν κατασχέσεις καταθέσεων και πλειστηριασμοί ακινήτων.

Χθες, εξερχόμενος, από το Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε αισιόδοξος ενόψει του σημερινού ραντεβού, με τους εκπροσώπους της Τρόικας. Ειδικότερα, ανέφερε «πάντα υπάρχουν λύσεις και θα τις βρούμε».

Σχετικά με τα δύο «αγκάθια», στις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, δηλαδή αυτό της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και της ρύθμισης των ληξιπροθέσμων χρεών προς την εφορία,  τόνισε ότι «θα βρούμε λύσεις σε όλα. Είμαστε κοντά». Εξάλλου, όπως επιβεβαίωσε στέλεχος του Υπ.Οικ στο  thepaper.gr, η τρόικα ζήτησε να παραταθεί η είσπραξη τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ανοίγοντας ένα ακόμη μέτωπο.

 

[space size=»20″]

By