Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέο συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σύνταγμα

bouli vouli poreia

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν τα συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς και οι κοινωνικές  οργανώσεις.

bouli vouli poreia
© FOSPHOTOS Philippos Messinis

Την Κυριακή δίνουν «ραντεβού» στο Σύνταγμα τα μέλη της Πανεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν συνδικάτα, μαζικοί φορείς και κοινωνικές οργανώσεις.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στη συνέχιση των αδιέξοδων πολιτικών που «οδηγούν την οικονομία στην ύφεση, εκτινάσσουν την ανεργία στα ύψη, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση, καρατομούν μεροκάματα, μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Στην επιστολή τους αναφέρουν πως «η τρικομματική συγκυβέρνηση σε πλήρη σύμπλευση με την τρόικα και τους δανειστές συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, ξεθεμελιώνοντας τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και οδηγώντας την οικονομία της χώρας στο γκρεμό». 

«Ο αγώνας της εργατικής τάξης και των λαών στην Ελλάδα, την Κύπρο και γενικότερα στις χώρες της Νότιας Ευρώπης πρέπει να συνεχιστεί, να συντονιστεί και να ενταθεί με στόχο την απαλλαγή από τα μνημόνια και τη διαγραφή του χρέους προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία» συμπληρώνουν.

 

 

By