Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέο «χτύπημα» Ψαριανού στη ΔΗΜΑΡ

Έμμεση προτροπή προς τον Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας

psarianos

Καινούργιο επεισόδιο στην εσωκομματική κόντρα της ΔΗΜΑΡ με τον Γρηγόρη Ψαριανό να καλεί εμμέσως τον Φώτη Κουβέλη να σκεφτεί το ενδεχόμενο ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας, κάτι που ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχιει ξεκαθαρίσειότι δεν τον αφορά.

Με δηλώσεις του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Ψαριανός σημειώνει σε ερώτηση για το αν μετά τις ευρωεκλογές τεθεί θέμα ηγεσίας απαντάει πως «θέμα συνέπειας και συνέχειας θα τεθεί. Εκ των πραγμάτων».

Επίσης ο κ. Ψαριανός πρόσθεσε πως «θέμα θα τεθεί κι αν η ΔΗΜΑΡ στείλει στην Ευρωβουλή έναν περαστικό που ήρθε προχθές, ίσως μόνο για να εκλεγεί κάπου, κάπως – το ‘χουμε ξαναδεί το εργάκι…».

Ο κ. Ψαριανός ειρωνευόμενος τις αντιδράσεις του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜΑΡ συμπλήρωσε πως θέμα «δεν θα τεθεί από τον Ψαριανό αλλά από τους «χιλιάδες αυτούς που έχτισαν και χτίζουν καθημερινά ό,τι τάχα  «γκρεμίζω» με μια συνέντευξη»,  όπως τραγούδησε το γραφείο τύπου σ’ αυτή την ανόητη παλαιοκομμουνιστική παράφωνη καντάδα».

Καταλήγοντας στην σχετική απάντηση ο βουλευτής είπε για τον κ. Κουβέλη: «Όσο για θέμα πρόεδρου, ο Φώτης ξέρει καλύτερα απ’ όλους, για μένα το σημαντικότερο είναι η συγκρότηση μιας μεγάλης κεντροαριστεράς, μακάρι με αυτόν πρόεδρο. Αν και νομίζω ότι  είναι ο καλύτερος για άλλη Προεδρία…»

Σε ερώτηση γιατί επιμένει στην δημόσια κριτική του ο κ. Ψαριανός απέρριψε την κριτική ότι αποσκοπεί κάπου: «Μην κατασκευάζουμε  «εσωτερικό εχθρό» και λέμε παπαριές του τύπου «κάποιοι υπηρετούν αντίπαλο σχέδιο» ή «ο τάδε είναι σε  διατεταγμένη υπηρεσία» δηλαδή «πράΧτορας» και λοιπές αρλούμπες τύπου Μπέρια, Σουσλώφ ή Ζαχαριάδη…»

Στην προοπτική συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ Ψαριανός εμφανίστηκε θετικός: «Όσο για την συμμετοχή στην τρικομματική, μακάρι να έχουμε διαρκώς κυβερνήσεις συνεργασίας, όπως όλες οι πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες, να πάψουμε να είμαστε Κατσαπλιαδιστάν! Δεν ήταν όμως «συνεργασία με τη ΝΔ» ούτε «κυβέρνηση Κατοχής» που λένε κάτι ψεκασμένοι ούτε Τσολάκογλου, δωσίλογοι και τέτοιες αηδίες… Ήταν επιβεβλημένο να συμβάλουμε στη διάσωση της χώρας και κάναμε πολύ καλά. Μπορούσαμε και καλύτερα, και για ολόκληρη τετραετία, με στόχο την ανάκαμψη, την ανόρθωση  και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που ακόμα τις λιβανίζουμε».

Επιπλέον ο κ. Ψαριανός απέφυγε να αποτιμήσει την κυβέρνηση Σαμαρά: «Δεν είναι η καλύτερη στιγμή για πλήρη αποτίμηση, μετά την Μπαλτακιάδα….  Πάντως παραμείναμε στην Ευρωζώνη, με τεράστιες θυσίες που δεν πρέπει να πάνε χαμένες, τελειώσαμε με τα μνημόνια, ελπίζουμε και θα παλέψουμε για την ανασυγκρότηση και τις μεγάλες αλλαγές».

By