Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νίκες για Τσέλσι, Σίτι, Μάντσεστερ, ισοπαλία στο Λίβερπουλ, Χ και στο Λονδίνο

Πρώτο φαβορί για τον τίτλο η Τσέλσι; Ποιός αμφιβάλει; Αήττητη (5-1-0) παρέμεινε η ομάδα του Μουρίνιο, καθώς επικράτησε με 3-0 της Άστον Βίλα και έμεινε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ τη νίκη πήρε και η Σίτι (4-2 τη Χαλ). Ισοπαλία στο ντέρμπι Άρσεναλ-Τότενναμ.

Liverpool's Balotelli and Everton's Baines jump as Everton's goalkeeper Howard catches the ball during their English Premier League soccer match at Anfield in LiverpoolΤην ίδια ώρα, ο Γουέιν Ρούνεϊ πέτυχε και αυτός γκολ (στο 2-1 της Γιουνάιτεντ απέναντι στην Γουέστ Χαμ), ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα των σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος. Μόνο που ο Άγγλος άσος… κατάφερε να αποβληθεί.

Ο Ντιέγκο Κόστα σκόραρε στο 59’ στη νέα νίκη της Τσέλσι και έχει πετύχει οχτώ γκολ σε έξι εμφανίσεις στο αγγλικό πρωτάθλημα!

Στο «Ολντ Τράφορντ» οι «κόκκινοι διάβολοι» πέτυχαν την δεύτερη σερί νίκη στην έδρα τους, αλλά και για δεύτερη σερί αγωνιστική αποβλήθηκε παίκτης τους. Η Μάντσεστερ έφτασε στη νίκη με 2-1 κόντρα στην Γουέστ Χαμ. Ο Γουέιν Ρούνεϊ άνοιξε το σκορ στο 5’ και στο 22’ ο Ρόμπιν φαν Πέρσι πέτυχε το 2-0, μετά από ασίστ του Ραδαμέλ Φαλκάο . Η Γουέστ Χαμ μείωσε σε 2-1 στο 37΄ με τον Σακό. Στο 59΄ ο Ρούνεϊ κλώτσησε μπροστά στα μάτια του διαιτητή Λι Μάσον τον Στιούαρντ Ντάουνινγκ και ο Άγγλος ρέφερι έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα στον αρχηγό των «κόκκινων διαβόλων».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άγγλος στράικερ κάνει παρόμοια ενέργεια. Πέρυσι κόντρα στην Κάρντιφ είχε επίσης κάνει ένα βίαιο μαρκάρισμα σε αντίπαλό του, και τότε είχε δει την κίτρινη κάρτα! Να αναφέρουμε πως ντεμπούτο για την Γιουνάιτεντ έκανε ο Λουκ Σο και ο 19χρονος Βορειοϊρλανδός αμυντικός, Πάρτικ ΜακΝέιρ, που κλήθηκε να καλύψει το κενό των τραυματιών και του τιμωρημένου Μπλάκετ…

Ο Γουέιν Ρούνεϊ με το γκολ του στο 5’ έφτασε τα 176 στην Πρέμιερ Λιγκ και ανέβηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα των σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος, περνώντας κατά ένα τον Τιερί Ανρί. Ο 28άχρονος διεθνής άσος κυνηγά τους Άντι Κόουλ (187) και τον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών Άλαν Σίρερ, ο οποίος έχει συνολικά 260 γκολ στην Πρέμιερ.

Η Μάντσεστερ Σίτι σε ένα χορταστικό ματς με την Χαλ πήρε τη νίκη με 4-2 εκτός έδρας, με τον Φρανκ Λάμπαρντ να σκοράρει σε τρίτο σερί ματς με τους «πολίτες».

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι επέλεξε σήμερα να χρησιμοποιήσει τον Γουίλι Καμπαγιέρο στο τέρμα, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ και έτσι ο Τζο Χαρτ έμεινε στον πάγκο για τους «πολίτες».

Ο Σέρχιο Αγουέρο ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για την Σίτι στο 7΄ και ο Έντιν Τζέκο έκανε το 2-0 στο 11΄. Μετά άρχισε ο… εφιάλτης του Ελιακίμ Μανγκαλά, ο οποίος με αυτογκόλ μείωσε σε 2-1 για την Χαλ και στην συνέχεια έκανε πέναλτι, από το οποίο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2 με τον Ερνάντες στο 32΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η Σίτι «καθάρισε» τη νίκη με δεύτερο γκολ του Βόσνιου επιθετικού στο 68΄ και γκολ του Λάμπαρντ στο 87΄.

Με γκολ του Φιλ Γιαγκέλκα η Έβερτον ισοφάρισε την Λίβερπουλ σε 1-1 στο 90+1΄στο «Άνφιλντ» και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ.

Οι «κόκκινοι» συνεχίζουν το μέτριο ξεκίνημα τους στο πρωτάθλημα και για τρίτο αγώνα μένουν μακριά από τη νίκη, ενώ η Έβερτον για ακόμα μια φορά έδειξε ότι είναι μια «σκληρή» ομάδα εκτός έδρας.

Σε μια αναμέτρηση που είχε ένταση και αρκετές δυνατές προσωπικές «μονομαχίες», ο διαιτητής, Μάρτιν Άτκινσον, θα έπρεπε μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά να δώσει δυο πέναλτι, ένα για την Έβερτον και ένα για την Λίβερπουλ, αλλά δεν το έκανε σε καμία από τις δυο περιπτώσεις.

Στο 65΄ ο Τζέραρντ έκανε το 1-0 για την Λίβερπουλ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και έγινε ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία που ξεπερνά τα 10 γκολ σε ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ.

Με το προβάδισμα ενός γκολ η Λίβερπουλ έψαξε και ένα δεύτερο με τον Μάριο Μπαλοτέλι να έχει δοκάρι στο 67΄ και στο 81΄ ο Ιταλός επιθετικός έκανε ένα καλό σουτ, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Όμως, η Έβερτον δεν είχε πει την… τελευταία της λέξη και με ένα σουτ «βολίδα» ο Τζιαγκέλκα έκανε το 1-1 στο 90+1΄.

Η Σαουθάμπτον συνέχισε την εκπληκτική της πορεία, καθώς μετά την πρόκριση στο Λιγκ Καπ επί της Άρσεναλ μέσα στο «Emirates», έφτασε στην επιτυχία με 2-1 εντός απέναντι στην ΚΠΡ και παρέμεινε στη δεύτερη θέση.

Η Κρίσταλ Πάλας μετά το «διπλό» με την Έβερτον, επικράτησε εντός με 2-0 της Λέστερ και πέτυχε έτσι την πρώτη νίκη στην έδρα της.

Στο 0-0 έμειναν Σάντερλαντ και Σουόνσι στο «στάδιο του Φωτός», με την γηπεδούχο να μένει χωρίς νίκη (0-5-1), ενώ οι «κύκνοι» έμειναν με έναν βαθμό στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

Ισοπαλία στο Λονδίνο

Με αμυντική τακτική η Τότεναμ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας από την Άρσεναλ μετά το μεταξύ τους 1-1 στο «Έμιρεϊτς» στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου.

Αυτή ήταν η τέταρτη ισοπαλία για τους «κανονιέρηδες» φέτος και δεύτερη σερί στην έδρα τους και έτσι μένουν ναι μεν αήττητοι στο πρωτάθλημα, αλλά άφησαν άλλους δυο βαθμούς πίσω τους.

Το πρώτο ημίχρονο η Άρσεναλ ήταν εκείνη που είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να πιέσει την Τότεναμ, η οποία ήταν σε στάση άμυνας και έψαχνε κάποια αντεπίθεση για να απειλήσει τους «κανονιέρηδες».

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν που η Άρσεναλ πίεσε περισσότερο για ένα γκολ, αλλά η Τότεναμ κόντρα στην ροή του αγώνα έκανε το 1-0 με τον Σανλί. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός των «σπιρουνιών» δείχνει ότι είναι σε εξαιρετική φόρμα και σε πέντε εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ έχει σκοράρει τέσσερα γκολ.

Οι «κανονιέρηδες» μετά το γκολ που δέχτηκαν «έψαξαν» την ισοφάριση, την οποία άγγιξαν στο 60΄. Ο Γιόρις έδιωξε λίγο πιο μπροστά από την γραμμή την μπάλα μετά από σουτ του Μερτεζάκερ και χρειάστηκε η goal-line technology για να φανεί ότι τελικά δεν ήταν γκολ.

Το 1-1 όμως έγινε εν τέλει στο 74΄ με τον Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, ο οποίος σκόραρε για την Άρσεναλ σε μια φάση που ξεκίνησε από τον Αλέξις Σάντσες, με τον Άγγλο επιθετικό να συνεχίζει έτσι την… παράδοση που τον θέλει να σκοράρει μόνο στο «Έμιρεϊτς».

Η Άρσεναλ έψαξε για ένα γκολ που θα της έδινε τη νίκη, αλλά η Τότεναμ προσπάθησε πιο πολύ να κρατήσει το 1-1, κάτι που το κατάφερε.

Τα αποτελέσματα:

Λίβερπουλ – Έβερτον 1-1 (65′ Τζέραρντ / 91′ Τζαγκιέλκα)
Τσέλσι – Άστον Βίλα 3-0 (7′ Οσκάρ, 59′ Ντιέγκο Κόστα, 79′ Ουίλιαν)
Κρίσταλ Πάλας – Λέστερ 2-0 (51′ Φρέιζερ Κάμπελ, 54′ Τζέντινακ)
Χαλ – Μάντσεστερ Σίτι 2-4 (21′ αυτ. Μανγκαλά, 32′ πεν. Αμπέλ Ερνάντες / 7′ Αγκουέρο, 11′, 68′ Ντζέκο, 87′ Λάμπαρντ)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ 2-1 (5′ Ρούνεϊ, 22′ Φαν Πέρσι / 37′ Ντιαφρά Σακό)
Σαουθάμπτον – ΚΠΡ 2-1 (54′ Μπέρτραντ, 68′ Γκρατσιάνο Πελέ / 66′ Όστιν)
Σάντερλαντ – Σουόνσι 0-0
Άρσεναλ – Τότεναμ 1-1 (74΄ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν – 56΄Σανλί)

Κυριακή

Γουέστ Μπρομ – Μπέρνλι 18:00

Δευτέρα

Στόουκ – Νιούκαστλ 22:00

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσέλσι 16

2. Σαουθάμπτον 13

3. Μάντσεστερ Σίτι 11

4. Άρσεναλ 10

5. Σουόνσι 10

6. Άστον Βίλα 10

7. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 8

8. Τότεναμ 8

9. Κρίσταλ Πάλας 8

10. Λέστερ 8

11. Γουέστ Χαμ 7

12. Λίβερπουλ 7

13. Έβερτον 6

14. Χαλ 6

15. Σάντερλαντ 5

16. Στόουκ 5 *

17. Γουέστ Μπρομ 5 *

18. ΚΠΡ 4

19. Μπέρλνι 3 *

20. Νιούκαστλ 3 *

 

By