Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Νίκη-ενίσχυση… Γκατούζο για τον ΟΦΗ. Πρώτη νίκη για την Ξάνθη (2-0 τον Λεβαδειακό)

Μονόδρομος ήταν η νίκη για τον ΟΦΗ που τα κατάφερε, μετά από δύο σερί «γκέλες», κερδίζοντας τον Ατρόμητο με 1-0 και τον Τζενάρο Γκατούζο να ενισχύει και πάλι την θέση του… Νωρίτερα, η Ξάνθη πέτυχε την πρώτη της νίκη επικρατώντας του Λεβαδειακού με 2-0.

19484628_14474201.limghandlerΈνα ματς απόλυτα μοιρασμένο (48%-52% η κατοχή, 8-9 οι τελικές προσπάθειες) μπορεί να κριθεί από έναν παίκτη. Στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» ο συγκεκριμένος παίκτης ήταν ο Μάιορν Τζορτζ Κλέιτον, ο Κοσταρικανός επιθετικός που έφτιαξε το γκολ της νίκης για τον Περογαμβράκη στο 46’. Έτσι ο ΟΦΗ πήρε το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα, ο Ατρόμητος δέχθηκε για πρώτη φορά γκολ και γνώρισε την πρώτη του ήττα.

Βέβαια σε αυτά συνετέλεσε και το γεγονός ότι οι Περιστεριώτες μπήκαν στο ματς φοβούμενοι να μην δεχθούν γκολ και όχι για να το πετύχουν. Το έψαξαν με αντεπιθέσεις, αυτό δεν ήρθε και όταν το δέχθηκαν τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην κρητική άμυνα του… «πίσω όλοι» Γκατούζο. Αυτό φώναζε ο Ιταλός στο δεύτερο ημίχρονο και βέβαια στο φινάλε έδινε συγχαρητήρια στον Τζόρτζ τον επιθετικό που πρότεινε το καλοκαίρι στους Κρητικούς ο Ρόναλντ Γκόμες, δόξα του ΟΦΗ την τριετία 1999-2002.

ΟΦΗ: Λόρια, Μονιάκης, Μεϊτέ, Αντελέγε, Τριποτσέρης, Στάθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος (90’+5′ Κουτσιανικούλης), Μακρής, Περογαμβράκης (86′ Μπανούσης), Πετρόπουλος (46′ Τζορτζ).

Ατρόμητος: Τσέναμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Κούρος (90’+2′ Φάμπιο), Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος (84′ Γεωργίου), Καραμάνος, Ναπολεόνι (79′ Τάτος), Παπάζογλου.

Στη διάρκεια του ματς παρουσιάστηκε πρόβλημα στους πυλώνες και η 10λεπτη διακοπή που ακολούθησε επηρέασε τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα να χαθεί κάπως ο ρυθμός του αγώνα.

Επεισόδιο μεταξύ του Στάθη Ταυλαρίδη και του Γιώργου Μακρή απειλήθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης στη φυσούνα του γηπέδου. Οι δύο ποδοσφαιριστές αντάλλαξαν ουκ ολίγα… γαλλικά ενώ αμέσως μπήκαν στη μέση οι ψυχραιμότεροι. Ένταση υπήρξε και στα αποδυτήρια.

pegasus_LARGE_t_1041_106367513Η νίκη της Ξάνθης

Με τον Παντελή Καπετάνο να επιστρέφει στα γκολ και τον Σίλβα Κλέιτον να σκοράρει στο ντεμπούτο του, η Ξάνθη νίκησε με 2-0 τον Λεβαδειακό και πανηγύρισε την πρώτη της φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Θράκης μπήκε με το… δεξί στην μετά Τσιώλη εποχή, με τον Νεντίδη να την οδηγεί στη νίκη.

Οι ακρίτες, εν αντιθέσει με τους Βοιωτούς έκαναν γκολ τις ευκαιρίες τους και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις δυο στιγμές αδράνειας στην άμυνα του Λεβαδειακού, ο οποίος παρότι έμεινε με 10 παίκτες στο 78′ έφτιαξε δυο μεγάλες ευκαιρίες, όμως δεν βρήκε δίχτυα και τελικά έφυγε με άδεια χέρια από τα Πηγάδια.

Ο Καπετάνος -που είχε να σκοράρει από τις 18 Μαρτίου του 2007- σημείωσε γκολ στο 37′ ενώ ο Κλέιτον «κλείδωσε» το «τρίποντο» στο 90′ έπειτα από ωραία προσπάθεια κι ασίστ του Σολτάνι. Ντεμπούτο εκτός από τον Κλέιτον έκανε κι ο Πορτογάλος Ρούντι, που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός ανέβασε την απόδοσή του, αλλά δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη φάση, πριν φτάσουμε στο χιτσκοκικό φινάλε. Ούτε και η Ξάνθη από την άλλη βρήκε τον τρόπο για να ανησυχήσει σ” αυτό το διάστημα τον Στρατηλάτη. Το παιχνίδι πήρε… φωτιά στο τελευταίο τέταρτο, με τον Λεβαδειακό να μένει με 10 παίκτες, καθώς ο Ζίτο πήρε δυο κίτρινες σε 10′ λεπτά, όμως παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο έφτασε δυο φορές πολύ κοντά στην ισοφάριση.

Ξάνθη: Κυριακίδης, Λισγάρας, Κομεσίδης, Ρούντι (63′ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ολιβέιρα (50′ Κλέιτον), Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Καπετάνος (80′ Ράνος), Καρυπίδης.

Λεβαδειακός: Στρατηλάτης, Κώτσιος, Τόμας (82′ Πρόγιτς), Πίντερ (46′ Παππάς), Ρούμπεν Γκόμεζ, Γεωργιάδης, Βούκσεβιτς, Κονέ, Ζίτο, Μάντζιος, Μιλοσάβλιεβ (60′ Μπορνταγκαράι).

By