Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Νίκη… εξάδας για την Εθνική ομάδα πόλο.

Μεγάλη νίκη (10-9) επί της Ρουμανίας και φουλ για την πρώτη εξάδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης η Εθνική μας ομάδα.

thumbnail

Επιτυχία που ήλθε στη λήξη και το άκουσμα της κόρνας από τη γραμματεία, με το σουτ του Μανώλη Μυλωνάκη, που αποδείχθηκε στην κυριολεξία ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής!

Το φινάλε αλά Χίτσκοκ, πέρασε από σαράντα κύματα… Στα 2.38′ πριν το τέλος ο Ντιακόνου πετύχαινε το 4ο προσωπικό του τέρμα και διαμόρφωνε το 9-8 υπέρ της Ρουμανίας. Λίγο μετά (1.57″) ο Κώστας Μουρίκης αστοχούσε σε παραπάνω, στη συνέχεια ο Βαγγέλης Δελακάς έφευγε με 3 ποινές, αλλά ο Γκιόργκε επίσης αστοχούσε (1.27″), όπως και ο Ματέι Γκούιμαν στα 42″. Στην κόντρα η Εθνική σκόραρε με τον Μυλωνάκη (0.28″), στα 8″ ο Κώστας Τσαλκάνης σταμάτησε τον Ράντου και ο Σάκης Κεχαγιάς πήρε τάιμ άουτ. Στα 2″ από τη λήξη κερδίσαμε αποβολή (Ντιακόνου) και μέχρι οι Ρουμάνοι να καταλάβουν ο Μυλωνάκης εκτελούσε τον Στοϊνέσκου!

Δικαίως στο τέλος τα χαμόγελα και οι πανηγυρισμοί για την έκβαση ενός αγώνα που μπορούσε το αποτέλεσμα του να μας βάλει σε περιπέτειες.

Η Εθνική πέτυχε τα 8 από τα 10 γκολ της με πλεονέκτημα (8/15 στον παραπάνω), με 3 Ρουμάνους εκτός (Μπουσίλα, Κρέτου, Γκοάντα) για τις 15 ποινές που παραχώρησαν, ενώ οι ίδιοι σκόραραν μόλις 3 φορές σε 10 προσπάθειες τους, απόδειξη της καλής μας άμυνας στο παίκτη λιγότερο, όχι όμως και στην άμυνα του περιφερειακού σουτ.

Τα 8λεπτα: 3-2, 2-3, 2-2, 2-3.

Ρουμανία (Ντέγιαν Στανόγεβιτς): Στοϊνέσκου, Ράντου 2, Νεγκρεάν, Ντιακόνου 4, Κρέτου 1, Μπουσίλα, Ματέι Γκούιμαν 1, Τσιοβεάνου, Γκοάντα, Γκιόργκε, Γκίμπαν, Ποποβίτσιου 1,Ντραγκουσίν.

Ελλάδα (Σάκης Κεχαγιάς): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Τίγκας, Φουντούλης Ι. 1, Ποντικέας, Αφρουδάκης Χρ. 1, Δελακάς 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος.

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας η Ιταλία τη Δευτέρα (20.00), αγώνας με τον οποίο ολοκληρώνεται η Α’ φάση της διοργάνωσης για τον Α’ Όμιλο.

By