Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Νίκη του ΠΑΟ με σκόρερ το… συνήθη ύποπτο

 Φτάνοντας στη θύρα 13 κι αφού προηγούμενα οι ίδιοι οι παίκτες… ξεσήκωσαν τους φιλάθλους σε άλλα σημεία, έστησαν ένα μίνι πάρτι με συνεχόμενα «όλε»

ÌÐÅÑÃÊ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ  BERG PANATHINAIKOS - ASTERAS TRIPOLIS (SUPERLEAGUE 2013-2014)

Ο συνήθης… ύποπτος κτύπησε –ξανά- στη Λεωφόρο όπου ο Παναθηναϊκός (με γκολ του Μάρκους Μπέργκ φυσικά) επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, έπιασε τους δέκα βαθμούς στην κορυφή του μίνι πρωταθλήματος των play offs (επιβεβαιώνοντας το απόλυτο του φαβορί για την πρωτιά και… το Τσάμπιονς λιγκ) και γιόρτασε, μαζί με τους οπαδούς του. Όχι τη νίκη αλλά τον… αποχωρισμό του από τον κόσμο για την τρέχουσα περίοδο.

Οι ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού θέλοντας να ευχαριστήσουν τους φιλάθλους για την –απίστευτη εφέτος- συμπαράσταση όλη τη σεζόν (θυμίζουμε, υπήρχαν παιχνίδια που η ομάδα γνώρισε την ήττα σε εντός έδρας ματς αλλά οι παίκτες χειροκροτήθηκαν, κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά χρονικά) αφού, προηγουμένως ζήτησαν –από τον εκφωνητή- να ενημερώσει τον κόσμο να παραμείνουν στις θέσεις τους, έκαναν με το τέλος του ματς το γύρο του γηπέδου χειροκροτώντας συνεχώς. Φτάνοντας στη θύρα 13 κι αφού προηγούμενα οι ίδιοι οι παίκτες… ξεσήκωσαν τους φιλάθλους σε άλλα σημεία, έστησαν ένα μίνι πάρτι με συνεχόμενα «όλε» –αντιλαμβάνεστε τι έγινε.

Αυτά συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό του σήμερα που διεκδικεί την συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς λιγκ μένοντας πρώτος στον σχετικό βαθμολογικό πίνακα, κι ενώ η ομάδα –αυτό είναι το σημαντικότερο- δείχνει να σφύζει από υγεία. Κι ένας «υγιής» σύλλογος –στην προκειμένη ο Παναθηναϊκός, μόνο καλά μπορεί να προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Απλά και μόνο κάνοντας το πρωτάθλημα ανταγωνιστικό. Κι αν αυτό συμβεί, τα οφέλη μπορεί να είναι τεράστια –όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό αλλά και για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, την Εθνική, γενικότερα, για το άθλημα…

Στα αγωνιστικά του ματς της Λεωφόρου και στην αναμονή του αποτελέσματος στο Περιστέρι, οι πράσινοι επικράτησαν με γκολ-κεφαλιά του Μπεργκ στο 51’. Χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, οι πράσινοι ήταν καλύτεροι πάντως και πήραν τη νίκη με τον Μπεργκ να αναδεικνύεται σε MVP της συνάντησης.

Ο διαιτητής Θάνος απέβαλε προς το τέλος τον Εντό που, χωρίς ουσιαστικό λόγο, ξεσήκωσε την εξέδρα.
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος (Σπυρόπουλος 46′), Κουτρουμπής, Μέντες (Λαγός 70′), Σίλντενφελντ, Νάνο, Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (Καρέλης 80′), Μπεργκ, Αμπέντ.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Γκοιάν Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Εντό, Μουνάφο (Ναβάρο 70′), Ουσέρο, Μπαράλες, Βάλντο (Χουάνμα 79′), Καράσκο.

Βαγγέλης Μελέκογλου

By