Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νίκος Αγγελίδης στο thepaper: «Η φωνή της ΕΡΤ δεν πρόκειται να σιγήσει»

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ μιλάει για την εισβολή της αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο

AggelidisΑυτό δεν χρειαζόταν να γίνει. Εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε βία. Θα συνεχίσουμε με τον α΄ή β΄ τρόπο να εκπέμπουμε μια ελεύθερη φωνή. Ο κόσμος αυτό έχει ανάγκη. Η φωνή της ΕΡΤ δεν πρόκειται να σιγήσει», δηλώνει στο thepaper ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Αγγελίδης λίγες ώρες μετά την εισβολή της αστυνομίας στο ραδιομέγαρο.

Μιλώντας για τη χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να απωθήσουν τους εκατοντάδες εργαζόμενους και πολίτες που έσπευσαν τα ξημερώματα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αναφέρει ότι λίγο μετά τις 5 το πρωί, οπότε έφτασε και ο ίδιος εκεί, επικράτησε ένταση, έπεσαν σπρωξιές και κλωτσιές καθώς και χημικά. Με κλωτσιές αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ, μεταξύ άλλων, γυναίκες και τον γνωστό τραγουδιστή Βασίλη Παπακωνσταντίνου, αναφέρει.

«Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο, όσο και αν το περιμέναμε», λέει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, που μέχρι χθες παρουσίαζε την εκπομπή  Πρωινή Ενημέρωση, με συμμετοχή και στο δελτίο ειδήσεων, και τονίζει «δεν προέβαλε κανείς αντίσταση, το μόνο που είπαμε είναι ότι θέλουμε να μπούμε στο χώρο εργασίας μας». « Από τις 11 Ιουνίου συνεχίσαμε να εκπέμπουμε μια ελεύθερη φωνή, ματώνοντας οικονομικά, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

Αυτή την ώρα παραμένουν μέσα στο κτίριο ένας δημοσιογράφος και ένας τεχνικός και απέξω υπάρχει πολύς κόσμος συγκεντρωμένος ενώ συνεχίζουν να καταφθάνουν πολλοί αλληλέγγυοι.

Στις 4 το απόγευμα απευθύνουν γενικό προσκλητήριο στον κόσμο να συγκεντρωθεί στο ραδιομέγαρο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By