Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κύπρος: Αποζημιώσεις στους κατόχους τραπεζικών αξιόγραφων

Σύσταση δικαστηρίου επιδιαιτησίας προανήγγειλε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Την υπόσχεση ότι σε ένα μήνα θα συσταθεί διαιτητικό δικαστήριο για ταχεία διεκπεραίωση του αιτήματός των κατόχων τραπεζικών αξιογράφων για αποζημίωση σε σχέση με την εξαπάτησή τους από τις τράπεζες, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων Φοίβος Μαυροβουνιώτης, επικεφαλής αντιπροσωπείας που συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Αναστασιάδη, δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος με τη δέσμευση του Προέδρου να μεσολαβήσει, ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία σύστασης του δικαστηρίου επιδιαιτησίας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε ήδη με τον γενικό εισαγγελέα και τον υπουργό Δικαιοσύνης και μέσα σε ένα μήνα ευελπιστούν ότι το όλο θέμα θα έχει κλείσει και ότι όσοι αποδείξουν στο δικαστήριο ότι έχουν εξαπατηθεί, με διάφορους τρόπους, θα αποζημιωθούν», είπε ο κ. Μαυροβουνιώτης. Ανέφερε δε πως οι επιλογές που εξετάζονται είναι, μεταξύ άλλων, η έκδοση τραπεζικών ομολόγων διάρκειας πέντε ετών και η καταβολή τόκων και προσέθεσε ότι στις προθέσεις είναι να καταβληθεί στους κατόχους αξιογράφων και κάποιο ποσό σε μετρητά, ανάλογα με το ποσό που θα επιδικάσει στον καθένα το δικαστήριο επιδιαιτησίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By