Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανδρουλάκης: δεν χρειάζεται να αθροίσουμε προσωπικότητες και σωτήρες

«Ο φόρος των ακινήτων είναι αντικειμενικός» τόνισε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

Nikos Androulakis«Για να φτιάξουμε νέα επιχειρηματική κουλτούρα πρέπει να αλλάξουμε τακτική. Να προχωρήσουμε σε έναν νέο τρόπο διαχείρισης από τις τράπεζες και το δημόσιο όσον αφορά τα χρέη των Ελλήνων πολιτών. Πρέπει να υπάρξουν προβλέψεις πέρα από την πρώτη κατοικία για περισσότερες δόσεις και πιο φιλικές ρυθμίσεις» τόνισε μιλώντας στον AlPHA 9.89 o Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας: «και αυτό να γίνει με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να μην ευνοηθούν όσοι ευνοήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και έχουν πάγια τακτική να μην πληρώνουν τους φόρους τους, αλλά να ευνοηθούν οι άνθρωποι που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε αδυναμία.»

Απαντώντας αναφορικά με το φόρο ακινήτων, «είναι αντικειμενικός, διότι σε σχέση με τον φόρο εισοδήματος, τον οποίο πολλοί συμπολίτες μας δεν δηλώνουν στο ακέραιο του, είναι αντικειμενικός διότι φορολογεί μια αντικειμενική περιουσία. Δεν μπορείς όμως να τον ονομάσεις δίκαιο, ούτε καν αριστερό βεβαίως. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει αγορά ακινήτων» εκτίμησε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ωστόσο: «Αυτοί που πήγαν τα χρήματά τους έξω θα ευνοηθούν γιατί θα τα φέρουν μέσα αγοράζοντας ακίνητα σε πολύ χαμηλές αξίες. Σε έναν τέτοιο νέου τύπου μαυραγοριτισμό θα είμαστε σθεναρά απέναντι. Γι’ αυτό είμαστε ενάντια στην πολιτική της τρόικας.»

Λίγες ημέρες πριν το κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας των 58» για την Κεντροαριστερά, «για την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς, δεν χρειάζεται να αθροίσουμε προσωπικότητες και σωτήρες. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας νέος προγραμματικός λόγος. Να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε με πραγματικές προτάσεις για τον τόπο. Οι αρχηγισμοί του παρελθόντος τέλειωσαν για όλα τα κόμματα. Όσοι προσπαθούν να τους επαναφέρουν μάλλον ως φάρσα θα επανέλθουν κι όχι ως μια πραγματικότητα που θα δίνει ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα.» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ διέψευσε πιθανές αλλαγές στον εκλογικό νόμο, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα σενάριο αλλαγής του εκλογικού νόμου και συμμαχίας με τη ΝΔ στις δημοτικές εκλογές», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ΣΥΡΙΖΑ. «Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την Κυβέρνηση με καθαρά εθνική λογική. Γιατί δεν μπορεί η χώρα να κάνει δέκα συνεχόμενες φορές εκλογές. Ο κ. Τσίπρας οραματίζεται την Κυβέρνηση της Αριστεράς καλώντας να κυβερνήσει και με το ΚΚΕ, δύο κόμματα που το ένα λέει ότι είμαστε εντός στο ευρώ και το άλλο λέει εκτός του ευρώ. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By