Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νίκος Βούτσης: Η κοινωνία να σταματήσει τα σχέδια της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ

«Ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ»

Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώνουν τις φωνές τους για τη δημιουργία ισχυρού μετώπου αντίδρασης στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ».

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο «ΒΗΜΑ FM», εξέφρασε την εκτίμηση πως η κοινωνική πίεση μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ» και να οδηγήσει τους υποψήφιους επενδυτές στο «να το σκεφτούν».  Επιπρόσθετα ο κ. Βούτσης εεπεσήμανε ότι δεν στέκει  το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι πρόκειται για επένδυση, καθώς «οι υποψήφιοι αγοράστες θα πάρουν έτοιμα δίκτυα» και εκτίμησε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις ανοίγουν το δρόμο  για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

«Γιατί να τα δώσουμε όλα αυτά; Δε μπορώ να τα καταλάβω. Είναι έτοιμα πράγματα δεν είναι επενδυτές που θα ανοίξουν π.χ. νέους δρόμους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης και ζήτησε από την κυβέρνηση να εξηγήσει ποια θα είναι τα οφέλη για τη χώρα από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Εν τω μεταξύ, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γιάννη Μηλιού, πως δε θα συνιστά ανατροπή η σύμπραξη με την Ελιά, το Ποτάμι και τη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Βούτσης είπε πως ο λαός θα κρίνει το πώς θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

By