Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Νίκος Δένδιας: «Η σημερινή Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

«Αν με ρωτούσατε πριν από ένα μήνα, θα είχα αρκετές επιφυλάξεις»

dendias

«Πιστεύω ότι η σημερινή Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στην πρώτη συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες.

Μάλιστα είπε, ότι, «αν με ρωτούσατε πριν από ένα μήνα, θα είχα αρκετές επιφυλάξεις, αν αυτή η Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο. Όσο όμως πλησιάζουμε προς την ημερομηνία εκλογής, τόσο μεγαλώνει η εκτίμησή μου, που μάλλον μπορεί να γίνει και βεβαιότητα, ότι θα συγκεντρωθεί ο μαγικός αριθμός των 180 βουλευτών, θα εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι Βουλευτικές εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2016».

«Νομίζω , πρόσθεσε ο Ν. Δένδιας, αν γίνουν νωρίτερα εκλογές, αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στη χώρα και στην οικονομία και τελικά στην κοινωνία. Δεν είναι ωφέλιμο αυτή τη στιγμή, κατ΄ αρχήν θεσμικά, το να χρησιμοποιούμε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να προκαλέσουμε βουλευτικές εκλογές. Δεν είναι στο πνεύμα του Συντάγματος. Επίσης ο Νίκος Δένδιας διευκρίνισε ότι στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών».

By