Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ναι μεν, αλλά… για τη Wall Street

Σε ελεύθερη πτώση ο Nasdaq για τις τελευταίες 5 συνεδριάσεις

stocks 2

Το φινάλε της εβδομάδας έκλεισε με κέρδη για τη Wall Street, σε μια προσπάθεια αντίδρασης των επενδυτών, που πάτησαν πάνω στα οικονομικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Ο Dow Jones ανέβηκε 0,36% στις 16.323 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,11% στις 4.156 μονάδες.

Ο S&P 500 κέρδισε 0,48% στις 1.858 μονάδες.

Ωστόσο, σε εβδομαδιαίο επίπεδο, οι δείκτες σημείωσαν αρνητικά πρόσημα, καθώς η βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας που έδειξαν βελτίωση της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, εντείνουν τις ανησυχίες των αγορών για περαιτέρω tapering από τη Fed, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Έτσι, σε εβδομαδιαίο επίπεδο, οι δείκτες κατέγραψαν:

Ο Dow Jones κέρδη κατά 0,62%.

O Nasdaq απώλειες κατά 3,78% (πρόκειται για τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες που σημείωσε ο δείκτης τους τελευταίους 17 μήνες).

Ο S&P 500 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,15%.

Στα οικονομικά δεδομένα της ημέρας, η προσωπική κατανάλωση στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,3% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση από τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα δύο τρίτα της οικονομικής παραγωγής των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,3% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Οι αναλυτές έκαναν λόγο για αύξηση των δαπανών κατά 0,3% και του εισοδήματος κατά 0,2% το Φεβρουάριο.

Αντίθετα, χειρότερα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη με τον σχετικό δείκτη να διολισθαίνει το Μάρτιο στις 80 μονάδες από την τελική μέτρηση του Φεβρουαρίου στις 81,6 μονάδες, σύμφωνα με την έρευνα του University of Michigan σε συνεργασία με την Thomson Reuters.

Η μέτρηση αυτή είναι η χαμηλότερη από τον περασμένο Νοέμβριο. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τον δείκτη στις 80,5 μονάδες. Η προκαταρκτική εκτίμηση του Μαρτίου τοποθετούσε τον δείκτη στις 79,9 μονάδες.

Με πληροφορίες από: capital.gr

By