Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κυβερνητικό κρεσέντο για τα ναυπηγεία

Κορυφώνεται η προετοιμασία για τη συζήτηση στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη

samaras-wifi-atm-570Ανεβάζει ταχύτητες ο κυβερνητικός συνασπισμός προκειμένου να είναι πλήρως προετοιμασμένος για τη σύγκρουση κορυφής με το ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη.

Για το λόγο αυτό, σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά είχαν χθες το βράδυ ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Οι προσδοκίες για τη συζήτηση είναι ιδιαιτέρως υψηλές, καθώς ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής αποκαλύψεις για την επίμαχη υπόθεση, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην «στοχοποίησή» του για το συγκεκριμένο θέμα από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προετοιμασία από πλευράς του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε τελικό στάδιο, ενώ 5 προσδιορίζεται ότι θα είναι οι ομιλητές από την πλευρά του κόμματος στη διαδικασία, ενώ απόλυτη στήριξη στην μετωπική σύγκρουση με το ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει και από πλευράς της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς κομβικό ρόλο στη συνοχή της «γαλάζιας» ΚΟ αναμένεται να διαδραματίσει για άλλη μια φορά ο Γραμματέας της, Θανάσης Μπούρας.

Η προσπάθεια για αρραγές κυβερνητικό μέτωπο ανήμερα την Τετάρτη θα προκαλέσει ένα ισχυρό πλήγμα της κυβέρνησης απέναντι στην αξιοπιστία των καταγγελιών της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά το Μέγαρο Μαξίμου, που επεξεργάζεται και τα οικονομοτεχνικά δεδομένα του θέματος, προκειμένου να υπάρξει μια πλήρης απάντηση σε κάθε ζητούμενο της υπόθεσης.

Μεγάλο αγκάθι είναι η διεκδίκηση που έχει εγείρει η πλευρά Σάφα, καθώς έχει προσφύγει στη διαιτησία κατά του ελληνικού Δημοσίου, ενώ υπόλογη σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις είναι η ελληνική πλευρά και απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By