Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εργαζόμενοι Σκαραμαγκά για την επίσκεψη Τσίπρα: λύπη και αγανάκτηση…

Οργισμένη ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων «Η Τρίαινα» για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την λύπη και την αγανάκτησή μας για την σημερινή επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο κλιμάκιο του Π.Ν. που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου χωρίς καν να μπουν στον κόπο να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους» τονίζουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του Σωματείου, καταλήγοντας ότι «ήταν πιο επιτακτική άραγε η ανάγκη να δουν το κλιμάκιο του Π.Ν. από το να δουν τους εξαθλιωμένους – αγανακτισμένους εργαζόμενους που τόσο καιρό ζητούν συνάντηση μαζί τους;».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, -οι,

Πέρασαν 18 ολόκληροι μήνες και η εταιρεία εξακολουθεί να είναι άφαντη.

Δυστυχώς, ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή που γράφεται η ανακοίνωση η εταιρεία δεν έχει ξεκαθαρίσει τι προτίθεται να κάνει. Για άλλη μια φορά, κυβέρνηση και εταιρεία κωφεύουν και δεν ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις τους. Αφήνουν oμήρους, εργαζόμενους, ναυπηγεία και υποβρύχια. Η κοροϊδία καλά κρατεί. Αλλά ως πότε;

H αυριανή ημέρα είναι μία άλλη μέρα. Από αύριο το πρωί, όλοι οι εργαζόμενοι θα είμαστε στη διάθεση της εταιρείας για εργασία όπως ήμασταν και όλο αυτό το διάστημα των 18 μηνών. Θα είμαστε στην πύλη του Ναυπηγείου και θα περιμένουμε τη διοίκηση να αναλάβει την ευθύνη της και να μας επιτρέψει όπως οφείλει να εργαστούμε.

Συγχρόνως, θα πρέπει, και αφού δηλώσουμε την παρουσία μας στην κεντρική πύλη του Ναυπηγείου (όσοι έχουμε την δυνατότητα μετακίνησης), να αναχωρήσουμε για την Ευελπίδων, όπου καλούμαστε όλοι μας να παρευρισκόμαστε εκεί, στο πλευρό των 12 συναδέλφων μας – μελών του Σωματείου μας, του Προέδρου της ΠΟΕΜ και του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ, οι οποίοι δικάζονται για τα γεγονότα που πριν 1 χρόνο διαδραματίστηκαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η δίκη θα γίνει στο κτίριο 7 με αριθμό πινακίου 6 και η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη. Στην εκδίκαση αυτή θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων της IndustriALL που από χθες βρίσκονται στην Αθήνα όπου σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης IndustriALL με θέμα:

Να σταματήσουν οι επιθέσεις στους Έλληνες εργαζόμενους τώρα και αλληλεγγύη στους Έλληνες εργαζόμενους και τα Συνδικάτα τους και ιδιαίτερα στους εξαθλιωμένους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Συναδέλφισσες – οι,

Την Τετάρτη 2/10/2013 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση στις 8.00 στην πύλη του Ναυπηγείου για ενημέρωση και για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και για να παρθούν αποφάσεις για τη συνέχεια του αγώνα μας.

Η καθημερινή παρουσία στο χώρο του Ναυπηγείου κρίνεται πλέον απαραίτητη. Πρέπει η γενική συνέλευση να εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. του Σωματείου για κάθε μορφή κινητοποίησης, για κάθε μορφή αγώνα και σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ο αγώνας μας δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στην πύλη του Ναυπηγείου.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την λύπη και την αγανάκτησή μας για την σημερινή επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο κλιμάκιο του Π.Ν. που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου χωρίς καν να μπουν στον κόπο να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους.

Ήταν πιο επιτακτική άραγε η ανάγκη να δουν το κλιμάκιο του Π.Ν. από το να δουν τους εξαθλιωμένους – αγανακτισμένους εργαζόμενους που τόσο καιρό ζητούν συνάντηση μαζί τους;

(Visited 1 times, 1 visits today)
By