Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Να βάλει … «χαλινάρι» στα κρούσματα αλογίσιου κρέατος προσπαθεί η Ε.Ε

Με τα κρούσματα ανίχνευσης αλογίσιου κρέατος σε τυποποιημένα προϊόντα να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε όλη την Ευρώπη συνεδριάζουν ,στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε.

alantikaΖητούμενο της συνεδρίασης είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων μέσω της θεσμοθέτησης ενός καινούργιου αυστηρού πλαισίου για την διάθεση τυποποιημένων προϊόντων κρέατος. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η υιοθέτηση ενός νέου κώδικα προκειμένου στις συσκευασίες των τροφίμων να αναγράφονται πολύ περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο ενώ θα προταθεί  γενναία αύξηση των προστίμων στις εταιρίες που παρουσιάζουν παραβατικές εισφορές. Για το θέμα έχουν ήδη προιδεάσει δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ που απαίτησε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους κρούσματα στην Ευρώπη.

Παρόλα αυτά ένα ακόμα κρούσμα αλογίσιου κρέατος είχαμε στην Σλοβενία αφού σε συσκευασμένο φαγητό με την ονομασία » Tortellini Spar gourmet» εντοπίστηκαν ανάλογα ίχνη. Το προϊόν αποσύρθηκε από τα καταστήματα στα οποία διαθέτονταν αφού στην ετικέτα του ανέφερε ότι αποτελείται αποκλειστικά από κρέας βοοειδών. Θυμίζουμε ότι είναι το δεύτερο κρούσμα που παρουσιάζεται στην χώρα μετά την απόσυρση αντίστοιχου προϊόντος που εισάγονταν στην Σλοβενία από το Λουξεμβούργο. [space size=»30″]

By