Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σήμερα στην προανακριτική ο Ευάγγελος Βενιζέλος

lista lagarde papakostantinou stick

Δημόσια κατάθεση θα ζητήσει ο πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

lista lagarde papakostantinou stick
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Την πόρτα της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θα περάσει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η κατάθεση του κ. Βενιζέλου ενδέχεται να γίνει δημόσια, ύστερα από αίτημα του προέδρου της επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη, προκειμένου να μην υπάρξουν αλλοιώσεις των λεγομένων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τις… διαρροές. Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναμένεται να θέσει το αίτημά του προς έγκριση στην επιτροπή, όμως θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να γίνει αποδεκτό, καθώς η προανακριτική επιτροπή εκτελεί προανακριτικό έργο, οπότε οποιαδήποτε δημοσιοποίηση της διαδικασίας επισείει αυτόματα την απειλή της ακυρότητας της.

Σημειώνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης θέτει θέμα δημοσιοποίησης των τεκταινομένων στην προανακριτική επιτροπή αφού από τη αρχή της διαδικασίας είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι δημόσιες οι συνεδριάσεις, προκειμένου όπως υποστήριζε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση η οποία προκύπτει από διαρροές προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

By