Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Να μην διαγραφούν οι φοιτητές που προσπαθούν να πάρουν τώρα το πτυχίο τους ζητούν οι πρυτάνεις

Περίπου ένας στους δέκα λιμνάζοντες φοιτητές επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να ολοκληρώσει εσπευσμένα τις σπουδές του

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Την εξαίρεση από τη διαγραφή μιας μικρής μερίδας φοιτητών που προσπαθούν το τελευταίο διάστημα, μετά από μακρά αποχή, να πάρουν τώρα το πτυχίο τους αναμένεται να ζητήσουν οι πρυτάνεις από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να οδηγηθούν στην οριστική έξοδο από τα Πανεπιστήμια, 180.000 «αιώνιοι» φοιτητές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», κατά τη σημερινή συνάντηση οι πρυτάνεις θα ενημερώσουν  τον Ανδρέα Λοβέρδο  ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους περίπου ένας στους δέκα λιμνάζοντες φοιτητές επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να ολοκληρώσει εσπευσμένα τις σπουδές του.

Για τον λόγο αυτό θα ζητήσουν να μην γίνει οριζόντια διαγραφή όλων, αλλά να εξαιρεθεί τουλάχιστον ένα 10% που έχει επαναδραστηριοποιηθεί τελευταία.

Οι πρυτάνεις θα επικαλεστούν κυρίως λόγους κοινωνικής ευαισθησίας τονίζοντας ότι δεν μπορεί από την μια πλευρά η πολιτεία να διευρύνει τους δικαιούχους μετεγγραφών λόγω της κρίσης και να μην βοηθά όσους προσπαθούν ξανά να πάρουν το πτυχίο τους, επίσης εν μέσω κρίσης.

By