Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στην Τουρκία, ώστε να ξαναδούμε την Κύπρο ενωμένη»

Στη Βουλή βρέθηκε η η αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Gus Biliraki

bilirakisA

Περήφανη για τη δήλωση που εξέδωσε το State Department για την ΑΟΖ της Κύπρου, αισθάνεται η αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Gus Biliraki που βρέθηκε στη Βουλή για συνάντηση με τα προεδρεία των επιτροπών Εθνικής Άμυνας και Παραγωγής- Εμπορίου.

«Ελλάδα και ΗΠΑ ήταν πάντοτε στην ίδια πλευρά, η δήλωση State Department των ΗΠΑ σχετικά με την ΑΟΖ της Κύπρου, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, μας κάνει πολύ περήφανους, διότι αυτό που συνέβη συνιστά παραβίαση, είναι παρανομία, πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στην Τουρκία, ώστε να ξαναδούμε την Κύπρο ενωμένη», είπε.

Ο Gus Bilirakis αναφέρθηκε και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, εκφράζοντας την ελπίδα να εξευρεθεί λύση. «Ελπίζουμε και αυτό το ζήτημα να λυθεί προς το συμφέρον της Ελλάδας. Θέτουμε όμως και άλλα θέματα, όπως αυτό του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης και της Σχολής της Χάλκης διότι είναι ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε.

Πολύτιμη χαρακτήρισε τη στήριξη των ΗΠΑ στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει πλέον διανύσει πολύ μεγάλο δρόμο από τότε που πολλοί –όπως είπε- ήταν όσοι πίστευαν πως η χώρα μας θα χρεοκοπήσει. «Σήμερα, χάρη στη συνετή διαχείριση της κυβέρνησης και της Βουλής αλλά και με τις θυσίες του ελληνικού λαού, η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν χρεοκόπησε, φιλική σε επενδύσεις, χωρίς εγκληματικότητα», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

By