Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Να τολμήσει περισσότερο η Ευρώπη, ζητά ο Σουλτς

Πρώτη προτεραιότητα στο νότο πρέπει να είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας σύμφωνα με το Μαρτιν Σουλτς

schultz europarliament

Η Ευρώπη πρέπει να τολμήσει περισσότερο και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των πόρων και της γεωστρατηγικής της Μεσογείου, εκτίμησε ο πρόεδρος του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς,  σε ομιλία του στην Αθήνα με θέμα «Ο Νότος για την Ανάπτυξη».

Πρώτη προτεραιότητα για να έλθει η ανάπτυξη στον ευρωπαϊκό Νότο πρέπει να είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας για νέους, τόνισε ο κ.Σουλτς, ο οποίος είναι υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν και κατά πάσα πιθανότητα, ο επόμενος πρόεδρος.

Δεύτερη προτεραιότητα, σύμφωνα με το Γερμανό Σοσιαλδημοκράτη, συνιστά η καταπολέμηση της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά.

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής ωστόσο παραδέχθηκε πως προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτών των προτάσεων είναι η «ανάκτηση εμπιστοσύνης μεταξύ Βορρά και Νότου, μεταξύ πολιτών, πολιτικής και θεσμών».

Κατά τη σημερινή επίσκεψη- αστραπή στην Αθήνα, ο κ. Σουλτς θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο (13.30), καθώς και με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη (13.00).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By