Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΝΔ: Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο είναι η μεγαλύτερη εθνική τραγωδία

«Στηρίζουμε, με όλες τις δυνάμεις μας, τη διεκδίκηση λειτουργικής και βιώσιμης λύσης»

Flag of Cyprus --- Image by © Royalty-Free/Corbis

Ως τη «μεγαλύτερη εθνική τραγωδία» στη νεότερη ιστορία μας, χαρακτηρίζει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο η ΝΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο. Παράλληλα υπογραμμίζει την ανάγκη να βρεθεί μία λύση «δημοκρατική και ευρωπαική» και εκφράζει τη συμπαράσταση της στους «αδελφούς» Έλληνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

«Συμπληρώνονται εφέτος σαράντα χρόνια από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο και τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία στη νεότερη Ιστορία μας. Σαράντα χρόνια κατοχής ενός μεγάλου τμήματος ανεξάρτητου κράτους, μέλους των Η.Ε. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σαράντα χρόνια παραβίασης των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, εθνοκάθαρσης των κατεχόμενων εδαφών, εποικισμού, αλλά και βανδαλισμού των μνημείων του Πολιτισμού και της Εκκλησίας μας.
Τιμούμε τους ηρωικώς πεσόντες και τους εν ψυχρώ εκτελεσθέντες, τους νεκρούς και τους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής.
Συμπαρατασσόμαστε, ταυτόχρονα, στους αγώνες των αδελφών μας Ελλήνων της Μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Στηρίζουμε, με όλες τις δυνάμεις μας, τη διεκδίκηση λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Λύσης δημοκρατικής και ευρωπαϊκής, που να βάζει τέλος στην κατοχή και να επανενώνει την Κύπρο».

By