Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΝΔ: ΣΥΡΙΖΑ και υπόδικοι συνδικαλιστές κήρυξαν ανένδοτο αγώνα

«Διασύρουν την εικόνα της χώρας»

nea dimokratia 2

Με ένα αναλυτικό non paper στο οποίο δίνει εξηγήσεις για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της μικρής ΔΕΗ, επιχειρεί η ΝΔ να αποδομήσει έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ περί «ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας», ενώ χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς τόσο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και για τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ.

«Ο κ. Τσίπρας, μαζί με την «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», τον κ. Καμμένο και υπόδικους για βαρύτατα κακουργήματα συνδικαλιστές, κήρυξαν ανένδοτο αγώνα κατά της δημιουργίας της μικρής ΔΕΗ», επισημαίνει χαρακτηριστικά και καταγγέλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υποκινεί όσους απειλούν να κατεβάσουν διακόπτες και να βυθίσουν στο σκοτάδι ολόκληρη την Ελλάδα και να πλήξουν ευθέως τον τουρισμό» τη ίδια ώρα που «δεν έχει στηρίξει ούτε μία στρατηγική επένδυση, ούτε μία αποκρατικοποίηση, ούτε μία μεταρρύθμιση».

Ειδικότερα η ΝΔ  απαντώντας «στα ψέμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Φωτόπουλου» επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «η επιλογή του μοντέλου της «Μικρής ΔΕΗ» αποτελεί υποχρέωση της χώρας, απέναντι στην Κομισιόν, ώστε να πάψει η ΔΕΗ να έχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά ηλεκτρισμού και να σταματήσει να μονοπωλεί την εκμετάλλευση των λιγνιτών και των υδάτινων πόρων της χώρας» και προσθέτει πως από την πώληση της μικρής ΔΕΗ, η ΔΕΗ «θα μπορέσει να αποπληρώσει δάνεια, να αποκτήσει ρευστότητα και να προχωρήσει στις αναγκαίες επενδύσεις».

Παράλληλα υπογραμμίζει πως «διασφαλίζονται απολύτως οι θέσεις εργασίας, καθώς προβλέπεται η υποχρέωση του επενδυτή να διατηρήσει για τουλάχιστον 5 χρόνια τις θέσεις εργασίας» και τονίζει πως «δημιουργείται πραγματικός και βιώσιμος ανταγωνισμός προς όφελος του τελικού καταναλωτή».

Η ΝΔ χαρακτηρίζει τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ «έωλα» και «απολύτως ψευδή» σημειώνοντας χαρακτηριστικά » Τα δίκτυα παραμένουν στον έλεγχο του κράτους. Ο ΑΔΜΗΕ (που προχωρά η διαδικασία αποκρατικοποίησής του) είναι ο Διαχειριστής του δικτύου, και σήμερα ανήκει 100% στη ΔΕΗ. Δηλαδή σήμερα ο διαχειριστής δικτύου δεν ανήκει στο κράτος αλλά σε μια Ανώνυμη Εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. Αντίθετα, με την είσοδο του νέου επενδυτή, το ίδιο το κράτος, δηλ. το ελληνικό Δημόσιο, θα κατέχει την καταστατική μειοψηφία του ΑΔΜΗΕ, ελέγχοντας τα δίκτυα».

Σχετικά με τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ  ότι οι ιδιώτες θα αυξήσουν τις τιμές του ρεύματος και θα καταργηθεί το Κοινωνικό Τιμολόγιο για τις ευπαθείς ομάδες, η ΝΔ σημειώνει πως «ο έλεγχος των τιμών του ρεύματος, της πορείας των επενδύσεων, των μονοπωλιακών πρακτικών, του κόστους δικτύων κλπ παραμένουν ως έχουν και σήμερα, δηλαδή θα συνεχίσουν να ελέγχονται από την Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)».

Τέλος σχετικά με τις διακοπές ρεύματος που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ υπογραμμίζεται πως σηματοδοτούν «Διασυρμό της διεθνούς εικόνας της χώρας εν μέσω της καλύτερης τουριστικής περιόδου των τελευταίων ετών, απώλειες εσόδων για την επιχείρηση και προβλήματα για τη δημόσια υγεία».

By