Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Ο ένας λέει για το Δραγασάκη και ο άλλος για τη Δαμανάκη…

 Διμέτωπη αντιπαράθεση είχαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή και υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκη, στη ΝΕΤ και την συνέντευξη της επιτρόπου Μ. Δαμανάκη στη ν Κυριακάτικη Ελευθυθροτυπία».

 

Του Κωνσταντίνου Πουλακίδα

 

DAMANAKIΗ ΝΔ ισχυρίσθηκε ότι ο Γ. Δραγασάκης «χαρακτήρισε επί της ουσίας ψεύτη τον αρχηγό του κ. Τσίπρα, αμφισβητώντας στην πράξη όλες τις δεσμεύσεις του κόμματός του», καθώς «γκρέμισε το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ακυρώσει με έναν νόμο το Μνημόνιο, αποκαθιστώντας κατώτατο μισθό και συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα και καταργώντας το λεγόμενο “χαράτσι της ΔΕΗ”». Η ΝΔ αποδίδει στον Γ. Δραγασάκη τις παρακάτω απόψεις

• την κατάργηση του “χαρατσιού” θα την εξετάσουν μόνον για ορισμένες κατηγορίες πολιτών (π.χ. άνεργοι)

• θα ήταν ανεύθυνο να ισχυριστεί ότι καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης χωρίς να την αντικαταστήσει με κάτι άλλο

• δεν πρόκειται να αποκαταστήσει τις συντάξεις στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν 3-4 χρόνια

• δεν μπορεί να εγγυηθεί την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού.

«Είναι προφανές ότι το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και δεν μπορεί να απαντήσει στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση μέσω της ακύρωσης της μνημονιακής πολιτικής. Περαστικά τους. Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, η διαστρέβλωση και η συκοφαντία είναι το τελευταίο προπύργιο μιας κυβέρνησης που καταρρέει υπό το βάρος της ισοπεδωτικής της πολιτικής», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγοντας να ανατροφοδοτήσει την αντιπαράθεση.

Και βέβαια  ΝΔ επανήλθε επαναφέροντας το ερώτημα «αλήθεια λέει ο κ. Τσίπρας ότι θα τα επαναφέρει όλα –με έναν νόμο- στα επίπεδα που βρίσκονταν προ κρίσης, ή ο υπεύθυνος οικονομικής τους πολιτικής κ. Δραγασάκης που βγάζει ψεύτη τον αρχηγό του;».

Πάντως και η ΝΔ από την πλευρά τη φρόντισε να μην τροφοδοτήσει την αντιπαράθεση για την συνέντευξη της Ελληνίδας Επιτρόπου στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» μ την οποία επαναφέρει το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού. «Επιβεβαιώνει ότι το θέμα της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού είναι ανοιχτό για την Κομισιόν. Ενώ ταυτόχρονα αφήνει έκθετο τον Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος δηλώνει με κάθε ευκαιρία την απόλυτη προσήλωσή του στο μνημονιακό πρόγραμμα», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας ότι οι μισθοί θα εξομοιωθούν «στα επίπεδα των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης» και θα καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. «Δηλώσεις όπως της κ. Δαμανάκη και του κ. Μέργου απλώς προετοιμάζουν το έδαφος για τα νέα εξοντωτικά μνημονιακά και εργοδοτικά σχέδια», εκτιμά η Κουμουνδούρου.

 

By