Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΝΔ – Σύριζα: Δεν τα βρίσκουν στην Ελλάδα, αλλά παίζουν μαζί στην Ευρώπη

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους και μαθαίνουν διαδικτυακά τα οφέλη της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς στους νέους

brussels800_151113

Νέοι από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στις Βρυξέλλες, γνώρισαν από κοντά τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζήτησαν τρόπους καταπολέμησης της ανεργίας και ενημερώθηκαν για ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το «Horizon 2020» και το «Erasmus +».Όλα ξεκίνησαν από ένα διαδικτυακό παιχνίδι, το «Generation 92». Περίπου 1.000 νέοι από κάθε γωνιά της χώρας, ηλικίας από 19 έως 24 ετών, ταξίδεψαν «εικονικά» στις Βρυξέλλες και απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν την ενιαία αγορά. Ύστερα από κλήρωση μεταξύ αυτών που απάντησαν σωστά, αναδείχτηκαν 20 νέοι που ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες.«Η εκστρατεία είχε στόχο να φέρνει τους νέους στο επίκεντρο της ενιαίας αγοράς και στόχευε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Χριστίνα Καραΐτη.

«Στο διαγωνισμό επέλεγες το φύλο με το οποίο θα παίξεις, εάν θέλεις να είναι αγόρι ή κορίτσι, και στη συνέχεια μέσα από ένα χάρτη ταξίδευες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι ερωτήσεις ήταν απλές και αφορούσαν θέματα της ενιαίας αγοράς, όπως τι θα έκανες εάν έμπαινες σε ένα μουσείο και σου ζητούσαν περισσότερα χρήματα από ό,τι κόστιζε το εισιτήριο» δήλωσε η 23χρονη Ειρήνη Αρμενίνη, φοιτήτρια Βιβλιοθηκονομίας στη Θεσσαλονίκη.

«Μετά την εμπειρία στις Βρυξέλλες, μπήκα στη διαδικασία να θέλω να μάθω περισσότερα για την Ευρώπη και να αναζητήσω πληροφορίες για δουλειές ή εμπειρίες στο εξωτερικό» πρόσθεσε η 19χρονη Μαρβίνα Σινιάρη, φοιτήτρια στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, με τη λήξη του ταξιδιού.

Στις Βρυξέλλες, το ίδιο διάστημα βρέθηκε και αποστολή από το «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» με επικεφαλής την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Πασχαλίδου.

Μερικές εβδομάδες απομένουν έως ότου αναλάβει επίσημα η Θεσσαλονίκη το θεσμό, έχοντας ως απώτερο στόχο, το πρόγραμμα των δράσεων που θα υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς, να μετατρέψει την πόλη σε επίκεντρο των νέων όλης της Ευρώπης.

Τις δύο ελληνικές αποστολές, των νέων και του «Θεσσαλονίκη 2014», υποδέχτηκαν η αντιπρόεδρος και υπεύθυνη για τη θεσμική επικοινωνία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννυ Ποδηματά, καθώς επίσης οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Ιωάννης Τσουκαλάς και του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

Η κ. Ποδηματά απηύθυνε το ερώτημα πώς «από την Ευρώπη που έχουμε θα πάμε στην Ευρώπη που θέλουμε με τη βοήθεια της νέας γενιάς», ο κ. Τσουκαλάς τόνισε πως «όποιος χάσει τον επιστημονικό και τεχνολογικό πόλεμο που διεξάγεται αυτό το διάστημα θα είναι οριστικότερα χαμένος από αυτόν που θα χάσει τον οικονομικό και δημοκρατικό πόλεμο», ενώ ο κ. Χουντής κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν στις προσεχείς Ευρωεκλογές γιατί η Ευρώπη θέλει τεράστιες αλλαγές. «Θέλουμε Ευρώπη της δημοκρατίας και της συνοχής» υπογράμμισε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By