Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νεκρή η Μις Ονδούρα και η αδερφή της

Είχαν εξαφανιστεί από την περασμένη Πέμπτη

miss-ondoura4

Νεκρή βρέθηκε η Μις Ονδούρα, η 19χρονη María José Alvarado Muñoz, η οποία επρόκειτο να ταξιδέψει στο Λονδίνο για να πάρει μέρος στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς που θα λάβει χώρα στις 14 Δεκεμβρίου.

Η 19χρονη κοπέλα εθεάθη τελευταία φορά να φεύγει από ένα πάρτι, μαζί με την αδελφή της την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με το Associated Press και το BBC και η αδελφή της, η 23χρονη Sofía Trinidad Alvarado εντοπίστηκε νεκρή.

Οι δύο κοπέλες βρέθηκαν κοντά στο ποταμό Aguagua στο χωριό Cablotales. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε 100% ότι είναι εκείνες», δήλωσε ο διοικητής της δικαστικής αστυνομίας Λεάντρο Οσόριο.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης και ο συνεργός του προσπάθησαν να κρύψουν τις σορούς. Η αστυνομία έχει συλλάβει και ανακρίνει τον σύντροφο της αδερφής της Plutarco Ruiz, ο οποίος θεωρείται ο κύριος ύποπτος της διπλής δολοφονίας, μαζί με έναν ιδιοκτήτη ενός σπα, τον Aris Maldonado και άλλα δύο άτομα.

«Κρατούμε τον φυσικό αυτουργό αυτών των ειδεχθών πράξεων, τον Plutarco Ruiz, έχουμε βρει το όπλο του εγκλήματος και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για να τις μεταφέρει», πρόσθεσε, ενώ εκτιμά ότι στην απαγωγή και τον φόνο των δύο αδελφών εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι η Ονδούρα είναι η «πρωτεύουσα» του κόσμου στις δολοφονίες, με την αναλογία τους να φτάνει τις 90 ανά 100.000 κατοίκους , οι διπλοί αριθμοί δηλαδή από τις γειτονικές χώρες Βενεζουέλα και Ελ Σαλβαδόρ.

By