Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νεκροί δέκα Παλαιστίνιοι από πυρά ισραηλινών στρατιωτών

Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί

gaza-1111

Νεκροί είναι δέκα Παλαιστίνιοι που είχαν εισχωρήσει από δύο σήραγγες της Λωρίδας της Γάζας στο νότιο Ισραήλ.

Πυρά ισραηλινών στρατιωτών σκότωσαν τους «τρομοκράτες που εισχώρησαν στο Ισραήλ» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του στρατού στο λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με ραδιόφωνο του στρατού, ισραηλινοί στρατιώτες «επλήγησαν» σε ανταλλαγές πυρών, χωρίς να διευκρινίζεται αν σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.

Το ραδιόφωνο μετέδωσε ότι οι παλαιστίνιοι κομάντος χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη εντοπίστηκε και δέχθηκε επίθεση από αεροσκάφος ή μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ενώ η δεύτερη ομάδα κατάφερε να πλησιάσει στο κιμπούτζ Νιρ Αμ. Στη συνέχεια σημειώθηκαν μάχες μεταξύ ισραηλινών στρατιωτών που έφθασαν στο σημείο και της ομάδας των Παλαιστινίων που χρησιμοποίησε κυρίως εκτοξευτήρες ρουκετών.

Οι ισραηλινές πόλεις κοντά στη Λωρίδα της Γάζας τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού σήμερα το πρωί και οι κάτοικοι κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Στη Γάζα οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν επιχείρηση «πίσω από τις εχθρικές γραμμές», δηλαδή σε ισραηλινό έδαφος, στον βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, ότι ισραηλινό στρατιωτικό τζιπ καταστράφηκε και ότι οι μάχες συνεχίζονταν, χωρίς να διευκρινίζεται ο τόπος της επιχείρησης της ομάδας κομάντος της Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ επιβεβαίωσαν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για τη «σφαγή στη Σετζάγια», στη συνοικία της ανατολικής Γάζας όπου τουλάχιστον 72 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τους χθεσινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέλαβε το Σάββατο την ευθύνη για την επιχείρηση μαχητών της που εισχώρησαν από σήραγγα στο Ισραήλ, κοντά στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας και σκότωσαν δύο ισραηλινούς στρατιώτες.

gaza katoikoi

Ξεπερνούν τους 500 οι νεκροί

Τραγικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των επιθέσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 502 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων οι 140 χθες, στην αιματηρότερη ημέρα της ιασραηλινής πολεμικής επιχείρησης.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός έχει χάσει 13 στρατιώτες της ταξιαρχίας Γκολάνι τις τελευταίες 24 ώρες επί 18 ισραηλινών στρατιωτών συνολικά από την αρχή της επίθεσης. Για τον ισραηλινό στρατό, είναι ο βαρύτερος απολογισμός από το 2006.

By