Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νεκροί οι επιβάτες από την αεροπορική τραγωδία στην Ουκρανία

Όπως επιβεβαιώνει ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Γερασένκο, ασκώντας επίθεση στους ρωσόφωνους και στον Ρώσο Πρόεδρο

aaa

O σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Γερασένκο, μέσω ανάρτησής του στο Facebook επιβεβαίωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στους ρωσόφωνους και στον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Ο κυνισμός του Πούτιν και των τρομοκρατών δεν έχει όρια. Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, ανοίξτε τα μάτια σας. Βοηθήστε μας. Πρόκειται για πόλεμο ανάμεσα στο καλό και το κακό. Στο βίντεο με την πρόσκρουση, ακούγονται κάποιοι να φωνάζουν ότι είναι όμορφο θέαμα. Απάνθρωποι», αναφέρει το μήνυμα του Ουκρανού αξιωματούχου.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ, διέταξε έρευνα για την «αεροπορική καταστροφή», ενώ την ίδια ώρα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είναι ενήμερος για το δυστύχημα και παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ένα μεγάλος μέρος της περιοχής όπου κατέπεσε το Boeing 777, ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες, καθώς και ότι νωρίτερα το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κατέρριψε ένα ουκρανικό μαχητικό τύπου SU-25.

By