Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νεκρός νοσηλευτής έπειτα από τσακωμό σε ψυχιατρικό ξενώνα της Παλήνης

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης έδωσε εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου νοσηλευτή

ASTHENOFORO_591_355_591_355

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος νοσηλευτής, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, έπειτα από τσακωμό με τρόφιμους στον Ψυχιατρικό – Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη.

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης έδωσε εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου νοσηλευτή , ο οποίος ανήκει στην ευθύνη του ΓΝΑ Σισμανόγλειο, ενώ η Διοίκηση του Νοσοκομείου κατήγγειλε το τραγικό περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία διενεργεί προανάκριση.

Η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του άτυχου νοσηλευτή αναμένεται να ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου του.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27/9/2014 όταν δύο από τους τρεις τροφίμους που παρέμεναν στον Ξενώνα φιλονίκησαν ενώ ο χώρος επιτηρείτο από τις δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας.

Η μία παρενέβη για να καθησυχάσει τους τροφίμους και δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των δύο. Τελικά το περιστατικό ελέγχθηκε. Όταν, λίγο αργότερα, ανέλαβε υπηρεσία ο νοσηλευτής της νυχτερινής βάρδιας και ενημερώθηκε για το όλο θέμα, ενημέρωσε τηλεφωνικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα για το συμβάν.

Η συνάδελφός του μετέβη σε άλλο χώρο του Ξενώνα για να πάρει οδηγίες από τον γιατρό και να ετοιμάσει το δείπνο και μόλις επέστρεψε βρήκε τον νοσηλευτή αναίσθητο.

Αμέσως ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο νοσηλευτής διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο Μπενάκειο ΕΕΣ», όπου παρά τις προσπάθειες των Ιατρών, κατέληξε.

Ο υπουργός Μάκης Βορίδης και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας εξέφρασαν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος. Παράλληλα δεσμεύθηκαν να της παρασταθούν με κάθε τρόπο.

By