Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νεκρός ο ένας δραπέτης των Τρικάλων

Νεκρός έπεσε τα ξημερώματα, μετά από άγρια συμπλοκή με την αστυνομία στα βουνά του Σουλίου, ο Αλβανός κακοποιός Μαριάν Κόλα, ενώ κατόρθωσε να ξεφύγει ο συνεργός του, Ιλίρ Κούπα.

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πόδι ένας αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε για τις εξελίξεις τηλεφωνικά από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, από τον οποίο ζήτησε ειδικότερα να πληροφορηθεί για την κατάσταση της υγείας του 26χρονου άνδρα των ΕΚΑΜ.

Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του Κούπα, ο οποίος σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας πιθανόν να έχει τραυματιστεί.

Η συμπλοκή έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του  ποταμού Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο, στο σημείο δηλαδή όπου είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες. Στην περιοχή παρέμεναν άνδρες των ΕΚΑΜ, καθώς εκτιμούσαν ότι οι επικίνδυνοι δραπέτες δεν είχαν καταφέρει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά για να διαφύγουν στην Αλβανία και τελικά τους εντόπισαν λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής να κινούνται πεζοί κοντά στο ποτάμι.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, στο πτώμα του Μαριάν Κόλα βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ και ένα σακίδιο με χειροβομβίδες, γεμιστήρες, αλλά και μαγειρεμένο φαγητό. Τα στοιχεία αυτά οδηγούν την αστυνομία στο

συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By