Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νεκρός ο αδελφός της συζύγου του πρίγκιπα Κάρολου

Ο Οίκος Κλάρενς περιέγραψε τον Σαντ ως έναν άνθρωπο «με απίστευτη ζωτικότητα, έναν ακούραστο αγωνιστή και ακτιβιστή του περιβάλλοντος», του οποίου η εξαιρετική δουλειά μέσω του «Elephant Family», αλλά και πέρα από αυτό παρέμεινε ο στόχος του μέχρι το θάνατό του

prigkipas karolos kai kamila

Ο θάνατος του αδελφού της δούκισσας της  Κορνουάλης και συζύγου του πρίγκιπα Καρόλου, Καμίλλα Πάρκερ Μπόουλς έχει σκορπίσει βαρύ πένθος στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο 62χρονος Μαρκ Σαντ, βρισκόταν στη Νέα Υόρκη σε εκδήλωση για το ίδρυμά του, όταν έπεσε και τραυματίστηκε στο κεφάλι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ο Σαντ, σύμφωνα με την αστυνομία, έπεσε έξω από το Rose Bar και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Bellevue, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Οίκος Κλάρενς ανακοίνωσε ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα είναι συντετριμμένοι από τον θάνατο του αδελφού της, όπως μετέδωσε ο Guardian και το BBC.

«Με βαθιά θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι η ο αδελφός της Δούκισσας της Κορνουάλης Μαρκ Σαντ έφυγε σήμερα από τη ζωή στη Νέα Υόρκη. Ο κ.Σαντ πέθανε στο νοσοκομείο λόγω σοβαρού τραυματισμού του στο κεφάλι, έπειτα από πτώση χθες τη νύχτα. Η δούκισσα και ο πρίγκιπας της Ουαλίας, και όλα τα μέλη της οικογένειας είναι συντετριμμένα από την ξαφνική και τραγική αυτή απώλεια».

Ο Σαντ ήταν ο νεότερος γιος του Μπρους Σαντ και της Ρόζαλιντ Κάμπιτ. Μεγάλωσε με τις μεγαλύτερες αδελφές του, Καμίλα και Άναμπελ, στο ανατολικό Έσεξ.

Φοίτησε στο Milton Abbey στο Ντόρσετ, από όπου είχε αποβληθεί, επειδή κάπνιζε κάναβη. Τότε ο πατέρας του τον έστειλε στην Αυστραλία. Στην πορεία του , σταμάτησε στην Ινδία, όπου λάτρεψε τους ελέφαντες.

Το 1990 παντρεύτηκε την ηθοποιό Κλίο Γκόλντσμιθ, ανηψιά του δισεκατομμυριούχου Σερ Τζέιμς Γκόλντσμιθ και ξαδελφή της Τζεμίμα Καν και του βουλευτή των Τόρι, Ζακ Γκόλντσμιθ.

Έγραφε για ταξίδια, την προστασία του περιβάλλοντος και την Ινδία. Στα βιβλία του συμπεριλαμβάνονταν τα «Travels on my Elephant» και «River Dog».

Ο Οίκος Κλάρενς περιέγραψε τον Σαντ ως έναν άνθρωπο «με απίστευτη ζωτικότητα, έναν ακούραστο αγωνιστή και ακτιβιστή του περιβάλλοντος», του οποίου η εξαιρετική δουλειά μέσω του «Elephant Family», αλλά και πέρα από αυτό παρέμεινε ο στόχος του μέχρι το θάνατό του.

Ο Μαρκ Σαντ ήταν πρόεδρος και ιδρυτής του Elephant Family, ενός ιδρύματος για την προστασία των ασιατικών ελεφάντων στην Ινδία.

Την Τρίτη στο γκαλά που διοργανώθηκε, πριν από το μοιραίο τραυματισμό του, το ίδρυμα συγκέντρωσε 950.000 λίρες.

By