Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νεκρός πυροτεχνουργός από έκρηξη οβίδας σε πεδίο βολής στο Διδυμότειχο

Δύο ακόμα αξιωματικοί τραυματίστηκαν ελαφρύτερα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

ypourgeio-amynasΤραγική κατάληξη είχαν οι προγραμματισμένες εργασίες καταστροφής πυρομαχικών στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» στην περιοχή Λάβαρα Έβρου.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού επίλαρχος Ιωάννης Σηφάκης, κατά τη διάρκεια των εργασιών σημειώθηκε έκρηξη οπλοβομβίδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας ανθυπολοχαγός και να τραυματιστούν πιο ελαφριά ένας ταγματάρχης και ένας επιλοχίας ΕΜΘ της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών.

Όλοι οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, χωρίς οι γιατροί να μπορέσουν να κρατήσουν στη ζωή τον άτυχο πυροτεχνουργό του Στρατού.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφρασαν τα συλληπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, του ανθυπολοχαγού και τον τραυματισμό Ταγματάρχη (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) και ΕΜΘ Επιλοχία, ο Θοδωρής Δρίτσας, Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών, Υπεύθυνος Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, προανήγγειλε κατάθεση ερώτησης στη Βουλή.

Σε δήλωση του αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ «καλεί τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας επιτέλους να εμφανιστεί στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και να δώσει εξηγήσεις τόσο για τις μόνιμες αιτίες για το το σημερινό συμβάν, όσο και για πολλά άλλα» ζητώντας «ελικρινείς και πειστικές απαντήσεις για τις αιτίες αυτού του τραγικού συμβάντος και όχι «περιστατικού» όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ. Τα ερωτήματα δεν είναι απλώς εύλογα, είναι αμείλικτα».

 

By