Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νετανιάχου: «Θα πληρώσει η Χαμάς το θάνατο του 4χρονου»

Τόνισε ότι το Ισραήλ θα εντείνει τις επιχειρήσεις του

israel_west620

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε τη Χαμάς ότι θα «πληρώσει ακριβά» τον θάνατο του 4χρονου αγοριού που σκοτώθηκε νωρίτερα από βλήμα όλμου που ερρίφθη από τη Λωρίδα της Γάζας και τόνισε ότι το Ισραήλ θα εντείνει τις επιχειρήσεις του, σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου.

«Η Χαμάς θα πληρώσει ακριβά για αυτήν την επίθεση. (Ο στρατός και οι υπηρεσίες πληροφοριών) θα εντείνουν τις επιχειρήσεις τους μέχρι πετύχουν το στόχο» της στρατιωτικής επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» που ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου, ανέφερε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης σύμφωνα με έναν από τους εκπρόσωπούς του, τον Οφίρ Γκέντελμαν.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνησητου Ισραήλ χρησιμοποίησε τη φωτογραφία της εκτέλεσης του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ την οποία ανήρτησε στο Twitter για να καταγγείλει τη Χαμάς συνδέοντάς την με το Ισλαμικό Κράτος, την εξτρεμιστική οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία. Η φωτογραφία αποσύρθηκε μετά από πλήθος επικρίσεων.

Ο πρωθυπουργός της χώρας δημοσίευσε την φωτογραφία την οποία συνέδεσε με εκείνη όπου απεικονίζονται μαχητές της Χαμάς που μεταφέρουν το πτώμα ενός άνδρα που εκτέλεσαν για «συνεργασία» με το Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου καταφέρθηκε εναντίον του ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας και έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του: «Η Χαμάς είναι το Ισλαμικό Κράτος. Το Ισλαμικό Κράτος είναι η Χαμάς. Είναι οι εχθροί όλων των πολιτισμένων χωρών».

Ο επίσημος λογαριασμός του υπουργείου Εξωτερικών επανέλαβε το ίδιο σύνθημα διαβεβαιώνοντας ότι «οι ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Χαμάς είναι οι εχθροί της ειρήνης και όλων των πολιτισμών κρατών».

Αργότερα το υπουργείο έσβησε το μήνυμα από το Twitter και ένας υπεύθυνος επιβεβαίωσε, χωρίς να κατονομαστεί, ότι το να «χρησιμοποιηθεί αυτή η φωτογραφία ήταν ανάρμοστο».

Ένας εκ των ηγετών της Χαμάς, ο Έζατ αλ Ρισκ κατηγορηματικά απέρριψε στο Facebook «την απόπειρα του Νετανιάχου να συσχετίσει τη Χαμάς με μια άλλη οργάνωση, κάνοντας λόγο για μια εκστρατεία παραπληροφόρησης».

By